REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uzeniny, rady a tipy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

… uzeniny a salámy vcelku bychom měli volně věšet do chladné spíže, nebo je uchovávat v ledničce. Krájení salámy dáváme do chladničky a balíme je do alobalu, aby nezvětraly …


  • Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáze.
  • Salám, klobásu, uzenku snadněji oloupeme, zabalíme-li je na čtvrt hodiny do ubrousku.
  • Ohříváme-li uzeniny, vodu nejprve zahřejeme a až potom do ní vložíme uzeniny. Voda nemá vřít, protože by uzeniny popraskaly. Ohříváme-li uzeniny v páře, jsou šťavnatější a chutnější.
  • Uzeniny a salámy vcelku bychom měli volně věšet do chladné spíže, nebo je uchovávat v ledničce. Krájení salámy dáváme do chladničky a balíme je do alobalu, aby nezvětraly.
  • Salámy a sýry aranžujeme na studené mísy těsně před podáváním, jinak osychají a ztrácejí na vzhledu. Potřebujeme-li mísy připravit dopředu, potřeme je rozpuštěnou želatinou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy