Svátek svatého Martina se kvapem blíží. Naučte se péct husu jako mistři a překvapte své blízké opulentní hostinou. Nebo si také skvěle upečenou husu můžete dopřát bez většího úsilí díky Dáme marketu a jejich spolupráci se známým šéfkuchařem Filipem Sajlerem. V rámci jeho značky Cibule. budou mít zákazníci platformy možnost si tradiční svatomartinský pokrm objednat a za 30 minut od objednání připravovat sváteční hostinu. Rovněž další partnerské restaurace Dáme jídlo chystají na svátek lahodné husí pečínky, které povýší vaši oslavu na mimořádný kulinářský zážitek.
Dozlatova pečená husa patří k oslavám svatého Martina téměř jako Ježíšek k Vánocům. Ale kde se tato tradice vzala? Tradují se dvě legendy ta první říká, že husy při bohoslužbě na svatého Martina tak rušily, že nyní každý rok pykají na pekáči. Druhá praví, že se svatý Martin před zvolení biskupem ukrýval v husníku, kde ho svými hlasitými zvuky prozradily husy, a proto musel být jmenován. Husa se stala symbolem tohoto svátku a připravit si ji můžete třeba s červeným moravským zelím a bramborovými knedlíky.
Zdá se vám příprava husy složitá a bojíte se, že to tentokrát už nezvládnete? Nevěšte hlavu. Máme pro vás tip, který vás zaručeně potěší! Na Dáme market nyní najdete svatomartinskou husu s knedlíkem a se zelím v podobě hotovky, kterou pro vás připravil šéfkuchař Filip Sajler a tým Cibule.
Pečené husí stehno, bramborové špalíčky, červené zelí se šťávou a smaženou cibulkou od Filipa Sajlera je chutné i po ohřátí. Šefkuchař a jeho tým si zakládá na poctivém výběru ingrediencí a surovin a precizní kulinářské technice.
“Pečené husí stehno vaříme 15 hodin metodou sous-vide společně s bylinkami a jablky, vaříme ve vakuu na 80°C. Následně stehnu v troubě dopřejeme křupavou kůrku, a tak zajistíme, že jsou po ohřátí křehká a šťavnatá. Červené zelí ovoněné badyánem připravujeme s tajnou přísadou šéfkuchaře a svou chutí skvěle doplňuje maso,” vysvětluje Filiip Sajler. Krabičku s pokrmem dostanete ošetřenou skandinávskou technologií, takže vám pokrm vydrží čerstvý i několik dní. I po ohřátí je chuť husy stejně plnohodnotným zážitkem jako právě servírované z restaurace.
Vedle hotovek od “kluka v akci” Filipa Sajlera si mohou zákazníci vybrat z široké nabídky svatomartinských menu, které připravují partnerské restaurace Dáme jídlo. “O svatomartinskou husu je každoročně velký zájem ze strany našich zákazníků. Lidé rádi slaví doma v rodinném kruhu a objednat si svatomartinské menu z některé z našich partnerských restaurací na Dáme jídlo je ideální řešení bez práce. Proto si i letos budou moci naši zákazníci vybrat z rozmanité nabídky od restaurací na naší platformě,” uvádí Dita Jůnová, food campaign manažerka z Dáme Jídlo.
Je pro vás svatomartinská husa tradicí a chcete si pečínku připravit doma? Vyzkoušejte náš recept, s nímž docílíte křupavé kůrky i křehkého masa uvnitř. Podrobný recept se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!
O společnosti Dáme jídlo
Dáme jídlo je největší česká platforma, která partnerům z řad restaurací a obchodů přivádí zákazníky a pomáhá jim se správným komerčním nastavením a efektivností rozvozu. Společnost spolupracuje s téměř 6 000 partnery ve 170 obcích po celé České republice a svou pestrou nabídkou tak pokrývá přes 60 % tuzemské populace. Během denní špičky doručí více než 10 000 jídel a dalších položek za hodinu a toto číslo stále roste. Dáme jídlo je součástí Delivery Hero, celosvětově největšího hráče na trhu food delivery a quick commerce, který se v roce 2020 stal součástí klíčového evropského akciového indexu DAX, kam patří 30 nejvýznamnějších německých veřejně obchodovaných firem.
Tipy na pohodové Vánoce. Jde to i zdravě a bez přibíraní
Tipy na skvělá podzimní jídla, která vás zahřejí a dodají energii