REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tipy na přípravu svatomartinské husy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svátek svatého Martina se kvapem blíží. Naučte se péct husu jako mistři a překvapte své blízké opulentní hostinou. Nebo si také skvěle upečenou husu můžete dopřát bez většího úsilí díky Dáme marketu a jejich spolupráci se známým šéfkuchařem Filipem Sajlerem. V rámci jeho značky Cibule. budou mít zákazníci platformy možnost si tradiční svatomartinský pokrm objednat a za 30 minut od objednání připravovat sváteční hostinu. Rovněž další partnerské restaurace Dáme jídlo chystají na svátek lahodné husí pečínky, které povýší vaši oslavu na mimořádný kulinářský zážitek.


Dozlatova pečená husa patří k oslavám svatého Martina téměř jako Ježíšek k Vánocům. Ale kde se tato tradice vzala? Tradují se dvě legendy ta první říká, že husy při bohoslužbě na svatého Martina tak rušily, že nyní každý rok pykají na pekáči. Druhá praví, že se svatý Martin před zvolení biskupem ukrýval v husníku, kde ho svými hlasitými zvuky prozradily husy, a proto musel být jmenován. Husa se stala symbolem tohoto svátku a připravit si ji můžete třeba s červeným moravským zelím a bramborovými knedlíky.

 

 

Zdá se vám příprava husy složitá a bojíte se, že to tentokrát už nezvládnete? Nevěšte hlavu. Máme pro vás tip, který vás zaručeně potěší! Na Dáme market nyní najdete svatomartinskou husu s knedlíkem a se zelím v podobě hotovky, kterou pro vás připravil šéfkuchař Filip Sajler a tým Cibule.

Pečené husí stehno, bramborové špalíčky, červené zelí se šťávou a smaženou cibulkou od Filipa Sajlera je chutné i po ohřátí. Šefkuchař a jeho tým si zakládá na poctivém výběru ingrediencí a surovin a precizní kulinářské technice.

“Pečené husí stehno vaříme 15 hodin metodou sous-vide společně s bylinkami a jablky, vaříme ve vakuu na 80°C. Následně stehnu v troubě dopřejeme křupavou kůrku, a tak zajistíme, že jsou po ohřátí křehká a šťavnatá. Červené zelí ovoněné badyánem připravujeme s tajnou přísadou šéfkuchaře a svou chutí skvěle doplňuje maso,” vysvětluje Filiip Sajler. Krabičku s pokrmem dostanete ošetřenou skandinávskou technologií, takže vám pokrm vydrží čerstvý i několik dní. I po ohřátí je chuť husy stejně plnohodnotným zážitkem jako právě servírované z restaurace.

Vedle hotovek od “kluka v akci” Filipa Sajlera si mohou zákazníci vybrat z široké nabídky svatomartinských menu, které připravují partnerské restaurace Dáme jídlo. “O svatomartinskou husu je každoročně velký zájem ze strany našich zákazníků. Lidé rádi slaví doma v rodinném kruhu a objednat si svatomartinské menu z některé z našich partnerských restaurací na Dáme jídlo je ideální řešení bez práce. Proto si i letos budou moci naši zákazníci vybrat z rozmanité nabídky od restaurací na naší platformě,” uvádí Dita Jůnová, food campaign manažerka z Dáme Jídlo.

 

Je pro vás svatomartinská husa tradicí a chcete si pečínku připravit doma? Vyzkoušejte náš recept, s nímž docílíte křupavé kůrky i křehkého masa uvnitř. Podrobný recept se objeví po kliknutí na jeho název nebo fotografii!

 

O společnosti Dáme jídlo

Dáme jídlo je největší česká platforma, která partnerům z řad restaurací a obchodů přivádí zákazníky a pomáhá jim se správným komerčním nastavením a efektivností rozvozu. Společnost spolupracuje s téměř 6 000 partnery ve 170 obcích po celé České republice a svou pestrou nabídkou tak pokrývá přes 60 % tuzemské populace. Během denní špičky doručí více než 10 000 jídel a dalších položek za hodinu a toto číslo stále roste. Dáme jídlo je součástí Delivery Hero, celosvětově největšího hráče na trhu food delivery a quick commerce, který se v roce 2020 stal součástí klíčového evropského akciového indexu DAX, kam patří 30 nejvýznamnějších německých veřejně obchodovaných firem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Detoxikace organismu

Cítíte se unavení a bez energie? Ponuré, zamračené počasí vás přivádí k šílenství? Máte depresi? Nezoufejte! Možná jen potřebujete pročistit tělo od různých škodlivých látek, které jste za poslední měsíce do sebe dostali a to nejen jídlem, ale také díky prostředí, ve kterém se všichni pohybujeme. Detoxikujte se tedy! A co je to vlastně detoxikace? Ta slouží k vyloučení jedů neboli toxinů z těla a provádí se především zásadní změnou pitného režimu a změnou jídelníčku.

číst dále ...

Fialové brambory (odrůda Blue Star a odrůda Valfi)

Již několik let se objevují na českém trhu fialové brambory. Sice vypadají svým vzhledem, tedy především barvou dost jedovatě, ale jsou velmi zdravé. Fialová barva je způsobena flavonoidy, které patří mezi přírodní antioxidanty, které působí příznivě na civilizační choroby. Fialové brambory obsahují těchto látek 3x – 4x více než klasické žluté odrůdy. Platí, čím jsou tmavší, tím jsou zdravější.

číst dále ...

Zapomenuté topinambury mají opět zelenou

Topinambury se v Čechách pěstují od 17. století. V době třicetileté války zachránily mnoho obyvatel před hladomorem, stejně, jako v Americe přistěhovalce. Naučili je pěstovat a konzumovat indiáni z kmene Topinambus, podle kterého dostali své jméno – topinambury. Do Evropy je přivezli v roce 1607 námořníci a jako první se začaly pěstovat ve Francii, přes Německo se pak dostaly do Čech.

číst dále ...

Banánová chaloupka vytvořená pomocí krabic od džusu

Recept na chaloupku z čokolády, tvarohového krému, dlouhých cukrářských piškotů a banánů, popsaný pěkně krok za krokem, doplněný o názorné fotografie postupu. Ozdobte ji dle fantazie, může to být chaloupka “Jejžíškovská”, stejně tak chaloupka Smolíčka pacholíčka, nebo jen chaloupka strýčka Toma. Každopádně si na ní určitě všichni pochutnají. Ale pozor! Nezapomeňte si před tím koupit dva velké, dvoulitrové džusy, protože právě krabice od džusu, v tomto receptu, hrají významnou roli.

číst dále ...

Špajz nebo skříň? Jak uložit trvanlivé potraviny

Mouka, cukr, konzervy či těstoviny. Trvanlivé potraviny často nakupujeme ve velkém do zásoby. Kam je ale uložit, aby vydržely dlouho a nemuseli jsme je po měsíci vyhazovat? A jak si poradit s ukládáním, když nemáme spíž?

číst dále ...

Zapomeňte na drastické diety. Poradíme jak na lednový očistný detox

Vánoce jsou sice svátky klidu a míru, svou nezastupitelnou roli v nich hraje ale také dobré jídlo. Spousta dobrého jídla. Pokud jste si ho během konce roku neodpírali a teď koketujete s myšlenkou, že dny hýření vybalancujete rychlou, drastickou dietou, máme pro vás alternativní tip: vyzkoušejte raději očistný detox.

číst dále ...

Bohatství ukryté pod slupkou buráků

Arašídy, buráky nebo burské oříšky, všechna označení nesou plody podzemnice olejné, které většina z nás považuje za oříšky, přestože se jedná o luštěninu. Arašídy však díky své chuti přesto zůstanou pro většinu z nás oříšky, které si budeme dopřávat ještě s větší chutí, jakmile zjistíme, jaké bohatství se ukrývá pod jejich skořápkou.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy