REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tip na akci: Plzeň přivítá český gurmánský festival

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká kuchařská esa, netradiční gurmánské zážitky a ochutnávky exotických pokrmů z celého světa přivítá Plzeň na akci Beko Fresh Festival 2018. Tuňákové pochoutky ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také prvorepubliková gastronomie u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a hlasování o nejlepší západočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v OC Plzeň Plaza o víkendu 19. a 20. května 2018.


Hned na několika kuchařských podiích představí své kuchařské umění hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák anebo Roman Vaněk. Pro návštěvníky je mimo jiné připravena škola čepování, barmanské show či škola kávy. Zážitkovou gastronomii zajistí molekulární mixologie, entomofágie neboli pojídání hmyzu nebo exotická kuchyně z Vietnamu či Srí Lanky.

 

 

Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří menu s tuňákem Rio Mare. Pro milovníky domácího sushi je připraven workshop pod vedením specialisty na asijskou kuchyni. Návštěvníci budou mít navíc možnost v průběhu festivalu ochutnávat nejen sushi pokrmy, ale například i oblíbené Panini s tuňákem nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.

Návštěvníci gurmánského festivalu se budou moci těšit i na pestrou nabídku rodinných minipivovarů a potěšit své chuťové pohárky degustací nepřeberného množství kvalitních vín. Během celého festivalu můžou gurmánští nadšenci navíc ochutnávat menu vybraných top západočeských restaurací a vybrat tu nejlepší z nich. Všichni hlasující mohou být zařazeni do losování o ceny v hodnotě 32 tisíc Kč.

Gastronomický festival proběhne v OC Plzeň Plaza. V předprodeji vstupenky stojí 100 Kč a zahrnují navíc bonus v podobě „školy čepování piva“. Na místě stojí jednodenní vstupenka 150 Kč. V sobotu je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli pak od 10 do 17 hodin. Série Beko Fresh Festival 2018 se kromě Plzně koná také v Liberci, Českých Budějovicích a Pardubicích.

 

Poznámka redakce:

Společnost BOLTON CZECHIA je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Mutti, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

6 rad, jak ugrilovat tofu

Vůně hořícího dřevěného uhlí, grilovaného masa a čerstvých bylinek … grilovací sezóna je v plném proudu, tak co si ji letos trochu zpestřit veganskou lahůdkou. Už jste zkoušeli grilované tofu? Přinášíme vám 6 užitečných rad, jak správně připravit a ugrilovat tuto sójovou pochoutku.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

3 sýry, se kterými zazáříte na zahradní párty

Kdo říká, že na zahradních párty a grilovačkách musí mezi servírovanými jídly hrát ústřední roli grilované maso. Jsou i jiné a mnohdy chuťově zajímavější pokrmy, kterými můžete hosty překvapit. Máme pro vás tipy na tři sýry, které nesmějí chybět mezi letním pohoštěním. Vyzkoušejte je a buďte za báječnou hostitelku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy