REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tip na akci: Plzeň přivítá český gurmánský festival

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká kuchařská esa, netradiční gurmánské zážitky a ochutnávky exotických pokrmů z celého světa přivítá Plzeň na akci Beko Fresh Festival 2018. Tuňákové pochoutky ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také prvorepubliková gastronomie u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a hlasování o nejlepší západočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v OC Plzeň Plaza o víkendu 19. a 20. května 2018.


Hned na několika kuchařských podiích představí své kuchařské umění hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák anebo Roman Vaněk. Pro návštěvníky je mimo jiné připravena škola čepování, barmanské show či škola kávy. Zážitkovou gastronomii zajistí molekulární mixologie, entomofágie neboli pojídání hmyzu nebo exotická kuchyně z Vietnamu či Srí Lanky.

 

 

Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří menu s tuňákem Rio Mare. Pro milovníky domácího sushi je připraven workshop pod vedením specialisty na asijskou kuchyni. Návštěvníci budou mít navíc možnost v průběhu festivalu ochutnávat nejen sushi pokrmy, ale například i oblíbené Panini s tuňákem nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.

Návštěvníci gurmánského festivalu se budou moci těšit i na pestrou nabídku rodinných minipivovarů a potěšit své chuťové pohárky degustací nepřeberného množství kvalitních vín. Během celého festivalu můžou gurmánští nadšenci navíc ochutnávat menu vybraných top západočeských restaurací a vybrat tu nejlepší z nich. Všichni hlasující mohou být zařazeni do losování o ceny v hodnotě 32 tisíc Kč.

Gastronomický festival proběhne v OC Plzeň Plaza. V předprodeji vstupenky stojí 100 Kč a zahrnují navíc bonus v podobě „školy čepování piva“. Na místě stojí jednodenní vstupenka 150 Kč. V sobotu je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli pak od 10 do 17 hodin. Série Beko Fresh Festival 2018 se kromě Plzně koná také v Liberci, Českých Budějovicích a Pardubicích.

 

Poznámka redakce:

Společnost BOLTON CZECHIA je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Mutti, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy