REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tip na akci: Pardubice přivítají český gurmánský festival

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Česká kuchařská esa, netradiční gurmánské zážitky a ochutnávky exotických pokrmů z celého světa přivítají Pardubice na akci Beko Fresh Festival 2018. Tuňákové pochoutky ochutnají návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také prvorepubliková gastronomie u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky a hlasování o nejlepší východočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v areálu dostihového závodiště v Pardubicích o víkendu 16. a 17. června 2018.


Hned na několika kuchařských podiích představí své kuchařské umění hvězdy jako Zdeněk Pohlreich, Marcel Ihnačák anebo Roman Vaněk. Pro návštěvníky je mimo jiné připravena škola čepování, barmanské show či škola kávy. Zážitkovou gastronomii zajistí molekulární mixologie, entomofágie neboli pojídání hmyzu nebo exotická kuchyně z Vietnamu či Srí Lanky.

 

 
Rio Mare si pro gastronomický svátek připravilo speciální kuchařskou show s kulinářem Petrem Stupkou, který návštěvníkům uvaří menu s tuňákem Rio Mare. Pro milovníky domácího sushi je připraven workshop pod vedením specialisty na asijskou kuchyni. Návštěvníci budou mít navíc možnost v průběhu festivalu ochutnávat nejen sushi pokrmy, ale například i oblíbené Panini s tuňákem nebo si zasoutěžit o produkty Rio Mare.

Návštěvníci gurmánského festivalu se budou moci těšit i na pestrou nabídku rodinných minipivovarů a potěšit své chuťové pohárky degustací nepřeberného množství kvalitních vín. Během celého festivalu můžou gurmánští nadšenci navíc ochutnávat menu vybraných top východočeských restaurací a vybrat tu nejlepší z nich. Všichni hlasující mohou být zařazeni do losování o ceny v hodnotě 32 tisíc Kč.

Gastronomický festival proběhne na v areálu dostihového závodiště v Pardubicích. V předprodeji vstupenky stojí 100 Kč a zahrnují navíc bonus v podobě „školy čepování piva“. Na místě stojí jednodenní vstupenka 150 Kč. V sobotu je program pro veřejnost od 10 do 20 hodin, v neděli pak od 10 do 17 hodin. Série Beko Fresh Festival 2018 se kromě Pardubic koná také v Plzni, Liberci a Českých Budějovicích.

 

Poznámka redakce:

Společnost BOLTON CZECHIA je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Mutti, prémiové italské těstoviny Rummo, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman. Více na www.boltonczechia.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy