REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.


„Proteinové koktejly už dávno nejsou jen pro sportovce. Jde o plnohodnotné jídlo, které oceníte hlavně, když nemáte čas na snídani nebo svačinu. Pomáhají tělu dodávat dostatek kvalitních bílkovin, které přispívají k zachování svalové hmoty. Naše nízkosacharidové koktejly jsou i skvělým pomocníkem při hubnutí nebo udržování postavy, protože se s nimi budete cítit déle sytí a zároveň tělu dodáte mnohem méně sacharidů, než najdete u většiny podobných koktejlů,“ uvádí Eva Sroka, marketingová ředitelka značky KetoMix.

 

 

Proteinové koktejly prospívají zdraví

Koktejly dodávají tělu důležité bílkoviny neboli protein, bez kterého by nedokázalo fungovat. Jeho hlavním úkolem je stavět, udržovat a obnovovat, a to jak svaly, tak kosti, dále vnitřní orgány nebo i vlasy a nehty. Energie se z proteinů uvolňuje mnohem pomaleji, dokáže tak navodit pocit delší sytosti. Sportovcům pak pomáhají proteinové koktejly zregenerovat svaly po tréninku.

Proteinové koktejly jsou také lépe stravitelné, než je třeba, na protein bohaté, maso, u kterého si tělo ale musí poradit i se zpracováním tuku. V koktejlech se navíc kombinují různé zdroje bílkovin tak, aby tělo benefitovalo co nejvíce.

 

Proteinový koktejl vs. smoothie

Největší rozdíl je v obsahu zdraví prospěšného proteinu. Oba tyto nápoje se mixují a mohou obsahovat nejrůznější ingredience. Smoothies jsou ale primárně z ovoce a zeleniny, kdežto hlavní složkou proteinových koktejlů je, jak sám jejich název napovídá, protein.

 

Proteinové koktejly a hubnutí

V redukčním jídelníčku by proteinové koktejly rozhodně neměly chybět. Jednoduše řečeno, s bílkovinami se hubne lépe. Tělo je spaluje a zpracovává pomaleji, než cukry a tuky. Dokáží lépe a déle zasytit a, na rozdíl od jídel plných sacharidů, snižují také chuť na sladké. Výhodou je i velice rychlá příprava.

 

3 RECEPTY NA SKVĚLÉ PROTEINOVÉ DRINKY

Připravte si na oslavu Světového dne koktejlů jeden z těchto chutných osvěžujících drinků a obohaťte tak váš jídelníček o zdravější snídani nebo svačinu. Postup přípravy je jednoduchý. Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Pokud máte rádi koktejl hustší, použijte mražené ovoce nebo přidejte pár kostek ledu. Na zdraví!

 

Proteinový koktejl s jahodami

· 10 kusů jahod,

· 1 odměrka proteinového koktejlu KetoMix,

· 50 gramů řeckého jogurtu,

· 200 ml mandlového mléka,

· jahodová příchuť KetoMix na doslazení.

 

Čokoládový proteinový koktejl s chia semínky

· 1 odměrka proteinového koktejlu KetoMix s příchutí čokolády,

· 1 lžička holandského kakaa,

· 1 banán,

· 200 ml mléka (nebo jiného oblíbeného nápoje),

· 1 lžička chia semínek.

 

Proteinový koktejl s arašídovým krémem a banánem

· 1 odměrka proteinového koktejlu KetoMix,

· 200 ml mandlového mléka,

· 1 banán,

· 1 lžíce arašídového krému s čekankou,

· špetka skořice,

· banánová příchuť KetoMix na doslazení.

 

Česká značka KetoMix vyvíjí, vyrábí a prodává nízkosacharidové potraviny a doplňky stravy. Zaměřuje se zejména na pomoc lidem, trpícím nadváhou a obezitou, kterým nabízí kompletní dietní programy. Ve svém portfoliu má desítky plnohodnotných jídel, obsahujících kvalitní protein, vitamíny, minerální látky a vlákninu. V produktech  KetoMix  nenajdete škodlivé chemické přísady ani přidané glutamáty. Valná většina jídel je vhodná pro vegetariány a celiaky. V roce 2021  KetoMix  obsloužil svého 120 000 zákazníka. Dle zákazníků Heureka je  KetoMix nejlépe hodnocenou značkou na poli proteinových diet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Sezona grilování je tady, užijte si ji s recepty od Spaku

Teplé letní počasí se konečně dostavilo a přímo vybízí k příjemnému strávení odpoledne nebo večera v parku či na zahradě. A jak lépe si vychutnat tuto krásnou roční dobu než lahodným jídlem z grilu? Užijte si grilovačku za doprovodu značky Spak a oslavte 30 let působení této společnosti v ČR.

číst dále ...

Jak na „Luxus za pár korun“? To prozradí Jiří Halamka od 16. května na TV Paprika

Znáte Jirku Halamku? A víte, že si s ním můžete opět zavařit? Televizní stanice TV Paprika totiž uvádí nový kulinární pořad, který bude opět pod taktovkou oblíbeného kuchaře. Jirka předvede svůj kulinářský um, přičemž ukáže, jak snadno lze připravit báječnou večeři z obyčejných surovin, které máme běžně ve spíži. V pořadu „Luxus za pár korun“ se budete moci inspirovat, jak z tradičních ingrediencí připravit pokrmy, které ze všedních dnů vytvoří ty, jež si budete pamatovat.

číst dále ...

Světový den koktejlů: oslavte ho míchaným drinkem plným zdraví

V pátek 13. května je speciální den pro všechny milovníky koktejlů. Přesně před 216 lety byla v USA zveřejněna první definice míchaného drinku. Když se řekne míchaný koktejl, nemusí ale nutně jít o alkoholický nápoj. Zkuste letos slavit tak, abyste víc prospěli svému zdraví. Namíchejte si některý z proteinových koktejlů KetoMix. Jsou snadné na přípravu, skvěle zasytí a dodají tělu nejen kvalitní bílkoviny, ale i důležitou vlákninu, vitamíny a minerální látky.

číst dále ...

Květen měsíc májovek

Květen je měsíc, kdy vyrůstá další chutná a houbaři ceněná houba, čirůvka májovka – Calocybe gambosa (viz náš atlas hub). Májovky mají nezaměnitelnou vůní, okurkově moučnou a někteří houbaři ji považují za nejlepší houbu na smetanovou houbovou omáčku. Májovky vyrůstají někdy, při jarních deštících, už koncem dubna. Naleznete je v prosvětlených listnatých lesících, hájích, parkách nebo sadech.

číst dále ...

Češi si neumí představit svůj pracovní den bez kávy. Stává se významným zaměstnaneckým benefitem

Káva je celosvětově nejoblíbenějším nápojem, denně se jí vypije kolem dvou miliard šálků. Velké oblibě se těší i u nás, bez kávy by nedokázalo žít 6 z 10 Čechů. Jedním z míst, kde si kávu dopřáváme nejčastěji, je naše zaměstnání. Průzkum pro značku L’OR Professional potvrdil, že kávu v práci pije pravidelně nebo alespoň občas 85 % českých zaměstnanců, přičemž skoro polovina Čechů si neumí představit pracovní den bez kávy. Během pracovního dne vypijeme nejčastěji dva až tři šálky. Průzkum pro značku L’OR Professional dále ukázal, že se káva stává i významným zaměstnaneckým benefitem a faktorem, který může přispět k motivování zaměstnance, a tedy ke snížení rizika jeho odchodu k jinému zaměstnavateli.

číst dále ...

Rizoto jako od Itala: Vyznejte se v italské rýži

Krátkozrnná i kulatozrnná, bílá i černá. Vybrat správný druh rýže může být v široké nabídce obchodů někdy trochu problém. Pokud nechcete, aby vaše rizoto připomínalo sypkou klasiku ze školní jídelny s porcí nakládané řepy navíc, naučte se základní orientaci v druzích italské rýže.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy