REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Světové finále barmanské soutěže Elit® art of the Martini zná svého vítěze

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve španělském Bilbau proběhl již třetí ročník finálového globálního kola soutěže Elit art of the Martini, na kterém nás za Českou republiku reprezentovala Veronika Holá ze Sky baru Hilton v Praze. Globální finále barmanské soutěže se konalo ve spojení s vyhlášením uznávaného žebříčku The World’s 50 best restaurants 2018, který se vyznačuje i speciálním oceněním Elit Vodka Best Female Chef Award 2018 pro nejlepší světové ženy šéfkuchařky. Prémiová vodka Elit byla letošní oficiální partnerskou vodkou globálního žebříčku.


Napínavé třídenní globální finále Elit® art of the Martini vyhrál po dlouhém boji Tom Sipos z rakouské Barové Akademie. Česká reprezentantka Veronika Holá, která zvítězila začátkem června v českém kole, kde se utkala se svými mužskými konkurenty, postoupila do finálové pětky, což je obrovský úspěch. Ve španělském Bilbau navíc současně proběhla soutěž The World’s 50 Best Restaurants oceňující 50 nejlepších restaurací na světě. Vodka Elit®, držitelka platinového ocenění, je navíc oficiální partnerskou vodkou soutěže.

 

 

V soutěži Elit® art of the Martini oceňovali uznávaní porotci zejména vizi barmanů a jak si poradili s nevšedním spojením prémiové vodky Elit® s ostatními ingrediencemi i s její prezentací. Simon Bodini, jeden z porotců a zároveň také Brand Ambassador Elit® vodky radil soutěžícím: „Nezapomeňte, že pro vítězné martini není důležitá pouze komplexita drinku. Nemusíte cestovat vesmírem, ani časem, abyste získali jedinečné či drahé ingredience. Musíte pouze najít ty pravé, a někdy, stejně jako tento rok, je právě jednoduchost klíčová, zejména pro zdůraznění a doplnění základního spiritu, tedy Elit® vodky.“

 

Česká reprezentantka Veronika Holá z pražského Sky baru se na globálním finále probojovala do finálové top 5 se svým signature drinkem Greptiny, kdy spojila prémiovou vodku Elit® s čerstvou grepovou šťávou, francouzským bezinkovým likérem a marchini vermouthem. „Celá soutěž byla postavena na vzájemné výpomoci a podpoře soutěžících. A já jsem neskutečně vděčná, že jsem se mohla této soutěže účastnit. Nedalo mi to jenom životní zkušenost, ale také přes 20 nových přátel, nový pohled na svoji práci a nádherné vzpomínky do života, na které nikdy nezapomenu,“ vypráví své dojmy z globálního finále Veronika Holá a dodává: „Druhý den jsme byli navštívit událost The World’s 50 Best Restaurants 2018, což byla nádherná odměna pro nás všechny.“

Vodku Elit můžete zakoupit na www.1er.cz za 1209 Kč za 0,7 L.

 

Poznámka redakce:

Vodka Elit® obdržela od Beverage Testing Institute platinové skóre 97 bodů, a jde tak o čirý destilát s nejvyšším hodnocením na světě. Jedná se o opravdové alkoholické potěšení. Každá fáze výroby vodky Elit® spojuje vášeň s precizností. Elit je jednodruhová vodka a každé z vysoce kvalitních pšeničných zrn, která jsou použita na její výrobu, je sklizeno v ruské Tambovské oblasti. Pak se obilí vydá na cestu do Latvijas Balzams v lotyšské Rize, kde se smíchá s vodou z artéské studny. Poté se destilát dvakrát přefiltruje přes extra jemný křemičitý písek a uhlí z ruského březového dřeva a v rámci jedinečného procesu filtrace zmražením se zchladí na teplotu -18 °C. Výsledkem je pozoruhodně čirý destilát, jemuž se jiný nevyrovná. Zjistěte více na http://www.elitultraluxuryvodka.com.

 

O soutěži The World’s 50 Best Restaurants

Seznam The World’s 50 Best Restaurants vychází od roku 2002 a organizuje ho společnost William Reed Business Media. Žebříčky Latin America’s 50 Best Restaurants a Asia’s 50 Best Restaurants začaly vycházet roku 2013. Společnost William Reed Business Media je zodpovědná výhradně za organizaci ocenění, sčítání hlasů a sestavení seznamu. Pro více informací o hlasovacím procesu v rámci žebříčku The World’s 50 Best Restaurants navštivte www.theworlds50best.com/the-academy/manifesto.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy