REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.


Tak na ten Suchej únor!

Existuje spoustu příležitostí, při kterých se hodí sklenka dobrého vína, ale ne každý si ji může dovolit. Nejsou to jen děti, které rodičům závidí dospělácký přípitek, těhotné ženy a vyznavači zdravého životního stylu. V rámci akce Suchej únor se k nim přidává každý pátý Čech. Iniciativa upozorňuje na nadměrnou spotřebu alkoholu, která je u Čechů dlouhodobým problémem. Úplný vrchol drží čeští muži, kteří průměrně vypijí 3x více alkoholu, než je světový průměr. Pokud zkoušíte omezit přísun alkoholu nebo se v únoru s přáteli rádi hecnete a zkusíte nepít, možná vás potěší varianta, jak si přeci jen zpříjemníte večer chutí vína.

 

Nalijte si víno bez alkoholu i chemie

Hrozňáček, z dílny českých ovocných vín Rybízák, má výbornou sladkokyselou chuť pravého vína, a navíc obsahuje minerály, jako jsou křemík, draslík, železo, kyselina askorbová či vinná a vitamíny B, B3 a fosfor. Výroba kvalitního a chutného vína bez alkoholu je ale náročná, proto je nabídka omezená.

„Vyrobit alkoholické víno je ale mnohem snazší než nealkoholické. Našeho nealko Hrozňáčka jsme ladili přes rok. Ve vínech většinu problémů řeší alkohol, který tady chybí a současně jsme do vína nechtěli přidávat zbytečnou chemii. Měli jsme třeba problém s tím, že při otevírání nealko víno bouchalo. Nakonec jsme to vyřešili tak, že do lahví před uzavřením vstříkneme páru. I tak usilovně pracujeme na rozšíření nealkoholického sortimentu a už v tomto roce (2021) uvedeme zajímavé novinky,“ říká zakladatel české značky ovocných vín Rybízák Petr Čerňanský. Zdá se, že brzy se nabídka rozšíří o další ovoce, takže si vyberou i ti, co nejsou příznivci hroznů.

 

Proč u nealka vína zůstat i po konci února?

 

1) Rozšiřuje možnosti

Sraz s přáteli, na který jedete autem, už není problém. Můžete si dát dvojku nebo klidně láhev, a po posledním doušku klidně sednout za volant. Stejně tak si ho můžete dovolit, pokud abstinujete nebo když berete léky.

2) Je zdravější

Oproti alkoholickému vínu je nealko verze pochopitelně zdravější. Není to pouze absencí alkoholu. Třeba Hrozňáček od české značky Rybízák obsahuje také vitamíny a minerály jako jsou křemík, draslík, železo, vitamíny B, B3 a fosfor.

3) Méně kalorií

Díky absenci alkoholu, je nealkoholické víno méně kalorické, což potěší všechny, kteří si denní přísun energie pečlivě hlídají.

 

TIP – Nealkoholický Hrozňáček

Ovocné víno Hrozňáček od české značky Rybízák má výbornou sladkokyselou chuť a nepřítomnost alkoholu byste na jazyku jen těžko poznali. Na rozdíl od běžného vína si ho ale můžou dát i těhotné ženy, děti, abstinenti, řidiči nebo všichni, kteří chtějí podpořit iniciativu Suchej únor.

Cena: 149 Kč

www.rybizak.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

6 tipů na bezpečný detox

Střevo je branou do těla. Prochází jím vše, co zkonzumujeme a většina z toho se zde také vstřebává. Jakékoliv poškození či disbalance střevní mikroflóry se může ošklivě podepsat na našem zdraví a potažmo psychice. Nový rok je ideální čas začít očistu těla a dobít energii na vše nadcházející. Držte se těchto jednoduchých 6 tipů a detox pro vás bude radostí.

číst dále ...

Vliv olivového oleje na vaše zdraví

Právě v této době je vhodné věnovat zvýšenou pozornost a péči svému zdraví. Již Homér označoval olivový olej za tekuté zlato, a to ještě zdaleka neměl k dispozici tolik vědeckých studií, jako máme my dnes. Pravidelné užívání olivového oleje je vhodné nejen pro prevenci civilizačních chorob, jako je rakovina a cukrovka, ale koriguje i hladinu cholesterolu nebo chrání krevní oběh. A jak jistě víte, lze ho užívat nejen vnitřně, ale také na tělo nebo vlasy.

číst dále ...

Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovné a známé české food-blogerky Markéta v troubě a S vášní pro jídlo, pro vás připravily chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

číst dále ...

10 tipů pro zdravější stravování v roce 2021: Jak odlehčit jídelníček po vánočním hodování

Jedním z nejčastějších předsevzetí do nového roku bývá redukce hmotnosti po vánočních svátcích. Mnoho lidí se tak uchýlí ke snížení příjmu kalorií na minimum, což ale nepředstavuje ideální řešení. Drastické omezení stravy většinou vede k nechvalně známému jojo efektu. Znovu nabrání ztracené váhy může navíc demotivovat natolik, že jediným výsledkem bývá návrat k původním stravovacím návykům. Existuje však několik základních pravidel, které pomohou nejen se shozením přebytečných kil, ale také k větší pestrosti jídelníčku.

číst dále ...

Suchej únor? Tak na ten se napijem – nealkoholický Hrozňáček od Rybízáku k tomu přímo vybízí

Únor se v České republice zapsal jako měsíc bez alkoholu. Pokud neradi trháte partu, ale chuť vína by vám chyběla, přesedlejte v únoru na nealkoholické ovocné víno. V sortimentu české značky Rybízák najdete výborné víno Hrozňáček – chutná skvěle, ale je bez alkoholu.

číst dále ...

Špaldová mouka v kuchyni

Věděli jste, že existuje něco jako pšenice špalda? Ano, opravdu existuje. A právě z ní se vyrábí špaldová mouka. K její výrobě se používají celá zrna včetně obalové části, díky tomu špaldová mouka obsahuje velké množství prospěšných látek. Naši prapraprapraprarodiče z ní vařili a pekli zcela běžně, nyní se do kuchyní opět vrací. Třikrát hurá.

číst dále ...

Zdravé pečení může být chutné, ale je třeba vědět, jak na něj

Nabídkou zdravých dortů se zaplnily tabule kaváren i restaurací. Přijít do podniku, který by nenabízel chutný zdravý dort, se dnes už jen tak nestane. Možná že jste zdravým dortům v oblíbené kavárně dali šanci a oblíbili si je, jen doma je ne a ne upéct. Profesionální cukrářka Olga Ceralová potvrzuje, že u zdravého pečení opravdu záleží, jestli víte, jak na něj.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy