REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studentská pečeť je tu s námi již neuvěřitelných 40 let. Co všechno zažila?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Historie - studentská pečeťStudentská pečeť je díky své jedinečné receptuře již stálicí na domácím trhu. Ve svém životě zaznamenala hned několik milníků, které stojí za zmínku. Ať už se jedná o změnu bydliště, nabídku limitovaných edic, nebo o zbrusu nový design obalů. Seznamte se se stručným životopisem oblíbené sladké pochoutky, která mnohé své fanoušky doprovází od dětských let.


Čokoláda Studentská pečeť spatřila světlo světa v roce 1975, v časech historicky pestrých a neopakovatelných. Narodila se v pražských Modřanech, kde místní mistry napadlo do čokolády zapečetit mix arašídů, rozinek a želé známý jako studentská směs. Pro spojení se studentstvím původní obal zdobila pečeť Univerzity Karlovy v Praze.

Krátce po vzniku její výroba přesídlila přímo do závodu ZORA Olomouc, v němž setrvává až do dnešních dní. Dobový obal Studentské Pečeti se proto pyšnil Olomouckou orlicí a moravskou vlajkou.

V roce 1994 ji pod svá křídla přijala zavedená značka Orion. Aby šla s dobou a zůstávala i po letech šik, prošla Studentská pečeť v letech 1998 a 2004 další vizuálními změnami. První dekáda nového tisíciletí znamenala pro oblíbenou čokoládu posun také v obsahu – v reakci na měnící se dobu a poptávku jejích milovníků, kteří toužili poznat známou chuť ve spojení s netradičním ovocem, byly na trh uvedeny první ovocné varianty, jejichž obliba i po letech trvá. „Velice náš těší, že Studentskou Pečeť mlsají spotřebitelé napříč generacemi. Je také oblíbená jako milý dárek, “ řekla Brand manažerka Studentské pečeti, Zuzana Dobríková.

 

PR - Historie - studentská pečeť PR - Historie - studentská pečeť PR - Historie - studentská pečeť

 

 

Studentská pečeť, důvěrně známé sladké potěšení, je s námi již 40 let. Byla u toho, když se před panelákem hrála “Céčka”, květinářstvím vévodily karafiáty a rodiny se scházely u oblíbeného pořadu Videostop. Dnes chvíle strávené s ní fotíme na Instagram a podělíme se o ně s přáteli na Facebooku. Stále chutná nám i těm, kterým s ní uděláme radost. Žádná jiná čokoláda totiž není jako ona. Vychutnejte si Studentskou pečeť se svými blízkými a společně tak oslavme její kulaté jubileum.

 

Ze života oblíbené čokolády – aneb obaly, jak šel čas ….

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy