REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studentská pečeť je tu s námi již neuvěřitelných 40 let. Co všechno zažila?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Historie - studentská pečeťStudentská pečeť je díky své jedinečné receptuře již stálicí na domácím trhu. Ve svém životě zaznamenala hned několik milníků, které stojí za zmínku. Ať už se jedná o změnu bydliště, nabídku limitovaných edic, nebo o zbrusu nový design obalů. Seznamte se se stručným životopisem oblíbené sladké pochoutky, která mnohé své fanoušky doprovází od dětských let.


Čokoláda Studentská pečeť spatřila světlo světa v roce 1975, v časech historicky pestrých a neopakovatelných. Narodila se v pražských Modřanech, kde místní mistry napadlo do čokolády zapečetit mix arašídů, rozinek a želé známý jako studentská směs. Pro spojení se studentstvím původní obal zdobila pečeť Univerzity Karlovy v Praze.

Krátce po vzniku její výroba přesídlila přímo do závodu ZORA Olomouc, v němž setrvává až do dnešních dní. Dobový obal Studentské Pečeti se proto pyšnil Olomouckou orlicí a moravskou vlajkou.

V roce 1994 ji pod svá křídla přijala zavedená značka Orion. Aby šla s dobou a zůstávala i po letech šik, prošla Studentská pečeť v letech 1998 a 2004 další vizuálními změnami. První dekáda nového tisíciletí znamenala pro oblíbenou čokoládu posun také v obsahu – v reakci na měnící se dobu a poptávku jejích milovníků, kteří toužili poznat známou chuť ve spojení s netradičním ovocem, byly na trh uvedeny první ovocné varianty, jejichž obliba i po letech trvá. „Velice náš těší, že Studentskou Pečeť mlsají spotřebitelé napříč generacemi. Je také oblíbená jako milý dárek, “ řekla Brand manažerka Studentské pečeti, Zuzana Dobríková.

 

PR - Historie - studentská pečeť PR - Historie - studentská pečeť PR - Historie - studentská pečeť

 

 

Studentská pečeť, důvěrně známé sladké potěšení, je s námi již 40 let. Byla u toho, když se před panelákem hrála “Céčka”, květinářstvím vévodily karafiáty a rodiny se scházely u oblíbeného pořadu Videostop. Dnes chvíle strávené s ní fotíme na Instagram a podělíme se o ně s přáteli na Facebooku. Stále chutná nám i těm, kterým s ní uděláme radost. Žádná jiná čokoláda totiž není jako ona. Vychutnejte si Studentskou pečeť se svými blízkými a společně tak oslavme její kulaté jubileum.

 

Ze života oblíbené čokolády – aneb obaly, jak šel čas ….

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy