REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Studentská pečeť je tu s námi již neuvěřitelných 40 let. Co všechno zažila?

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

PR - Historie - studentská pečeťStudentská pečeť je díky své jedinečné receptuře již stálicí na domácím trhu. Ve svém životě zaznamenala hned několik milníků, které stojí za zmínku. Ať už se jedná o změnu bydliště, nabídku limitovaných edic, nebo o zbrusu nový design obalů. Seznamte se se stručným životopisem oblíbené sladké pochoutky, která mnohé své fanoušky doprovází od dětských let.


Čokoláda Studentská pečeť spatřila světlo světa v roce 1975, v časech historicky pestrých a neopakovatelných. Narodila se v pražských Modřanech, kde místní mistry napadlo do čokolády zapečetit mix arašídů, rozinek a želé známý jako studentská směs. Pro spojení se studentstvím původní obal zdobila pečeť Univerzity Karlovy v Praze.

Krátce po vzniku její výroba přesídlila přímo do závodu ZORA Olomouc, v němž setrvává až do dnešních dní. Dobový obal Studentské Pečeti se proto pyšnil Olomouckou orlicí a moravskou vlajkou.

V roce 1994 ji pod svá křídla přijala zavedená značka Orion. Aby šla s dobou a zůstávala i po letech šik, prošla Studentská pečeť v letech 1998 a 2004 další vizuálními změnami. První dekáda nového tisíciletí znamenala pro oblíbenou čokoládu posun také v obsahu – v reakci na měnící se dobu a poptávku jejích milovníků, kteří toužili poznat známou chuť ve spojení s netradičním ovocem, byly na trh uvedeny první ovocné varianty, jejichž obliba i po letech trvá. „Velice náš těší, že Studentskou Pečeť mlsají spotřebitelé napříč generacemi. Je také oblíbená jako milý dárek, “ řekla Brand manažerka Studentské pečeti, Zuzana Dobríková.

 

PR - Historie - studentská pečeť PR - Historie - studentská pečeť PR - Historie - studentská pečeť

 

 

Studentská pečeť, důvěrně známé sladké potěšení, je s námi již 40 let. Byla u toho, když se před panelákem hrála “Céčka”, květinářstvím vévodily karafiáty a rodiny se scházely u oblíbeného pořadu Videostop. Dnes chvíle strávené s ní fotíme na Instagram a podělíme se o ně s přáteli na Facebooku. Stále chutná nám i těm, kterým s ní uděláme radost. Žádná jiná čokoláda totiž není jako ona. Vychutnejte si Studentskou pečeť se svými blízkými a společně tak oslavme její kulaté jubileum.

 

Ze života oblíbené čokolády – aneb obaly, jak šel čas ….

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

 

PR - Historie - studentská pečeť

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Léčivá hlíva ústřičná a opomíjené líhy

Hlíva ústřičná – Pleurotus ostreatus patří k typickým podzimním druhům a její růst je, při mírné zimě, i v zimních měsících. Jakmile ovšem klesnou mrazy -4 °C, její růst se zastaví. Při stoupnutí teploty nad 0 její růst opět pokračuje. Jeden z mála druhů, které jsou po rozmrznutí jedlé a nerozkládají se v nich toxické látky. K těmto druhům hub patří také například penízovka sametonohá či jidášovo ucho.

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Dárci přispívají na projekt Zachraň oběd koupí Obědovky, voucheru na převoz nevydaných obědů z jídelen lidem v nouzi

Díky aktivitě organizace Zachraň jídlo se od poloviny března 2022 podařilo zachránit přes 12 000 obědů, které zbývají ve firemních jídelnách, a darovat je lidem v nouzi. Nyní organizace spouští na platformě Darujme měsíční sbírku, která projektu Zachraň oběd umožní fungovat i v budoucnu. Zakoupením voucheru dárce zajistí převoz nevydaných obědů z firemních kantýn do charitativních organizací v Praze. Pomůže tak například samoživitelkám a eliminuje plýtvání jídlem.

číst dále ...

Odstartujte vánoční pečení perníkem aneb jak na netradiční perníkový dezert

Perník či perníčky jsou tradiční pochoutkou většiny pouťových a hodových slavností, ale i neodmyslitelnou předvánoční sladkostí, kterou si rok co rok bez výčitek většina z nás dopřává. Co si jej letos upéct v netradičním provedení a více si pohrát s jeho chutí? Stačí malá změna a uvidíte sami, že i s obyčejným perníkem můžete leckoho překvapit.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy