REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Společně pro zachraňgastro.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tvůrce pokladních systémů pro gastronomii Storyous a jednička na trhu s lihovinami STOCK Plzeň-Božkov spouští společnou platformu pro pomoc českým restauratérům – zachrangastro.cz. Webová platforma přináší majitelům restaurací aktuální a relevantní informace, právní rady i tipy odborníků, jak se současné situaci přizpůsobit a udržet svůj podnik na scéně s co nejmenšími ztrátami. Pod označením #zachrangastro šíří Storyous výzvu k záchraně tuzemských podniků od vyhlášení výjimečného stavu a webová platforma je tak rozšířením iniciativy, které má za cíl poskytnout podnikům mnohem komplexnější pomoc.


Zákaz vstupu do restaurací byl oficiálně prodloužen do 30. dubna a situace v gastru tak nadále zůstává kritická a podniky potřebují značnou pomoc v současném stavu i při opětovném otevření. Společnost Storyous i proto rozšiřuje svoji iniciativu #zachrangastro a na webovém portálu zachrangastro.cz přináší aktuální informace a také tipy a návody, jak přizpůsobit svůj provoz a co všechno je možné udělat pro to, aby podniky tuto krizi přestály s co nejmenšími ztrátami.

“Spojili jsme síly s odborníky na vedení restaurací nebo právo. Majitelé restaurací tak získají odborný výklad vládních opatření i tipy, jak uzpůsobit provoz během krize. Situace je těžká, ale na našich datech z pokladních systémů vidíme, že zůstanou-li restaurace otevřené, chytře upraví meníčko a využijí na maximum všech propagačních kanálů, mohou propad tržeb citelně zmírnit. Na našem portále najdou všechny potřebné informace, které jim k tomu dopomohou,” říká Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous.

Rady pro provozní restaurací na webu sdílí například Michal Vondrlík, který působil v několika michelinských restaurací, vařil pro přední české restaurace jako La Degustation Bohême Bourgeoise a věnuje se i privátním degustacím. Jeho první radou pro podniky je přizpůsobit nabídku tak, aby mohly zůstat otevřené. Přináší zde i tipy na správné balení jídla pro rozvoz nebo výdej s sebou.

V návaznosti na vývoj situace budou na zachrangastro.cz přibývat i právní rady od partnerské advokátní kanceláře Hajduk & Partners. Ti pravidelně aktualizují právní výklad krizové legislativy vlády a radí podnikům, jakým způsobem žádat o pomoc z vládních balíčků, nebo odpuštění odvodů za zaměstnance.

Iniciativa je určena primárně pro majitele gastro podniků, web nabízí ale také sekci pro zákazníky, kteří tam najdou tipy, jak mohou své oblíbené restaurace, kavárny či bistra podpořit. Jednoduchou možnosti je zakoupit poukázky na budoucí konzumaci. Restaurace si mohou jednoduše vytvořit poukazy a zákazníkům je nabídnout skrze jednotný portál. Ti je uplatní, až podniky znovu naplno otevřou. Všechny provozovny tak získají šanci generovat alespoň částečné příjmy, což jim může výrazně pomoct překlenout prodělečné období a uplatnění voucherů ch ze strany hostů urychlí vytvoření poptávky po konci karantény.

Další možností je objednat si jídlo z restaurace s sebou. I to je teď možné udělat online na kde-se-najim.cz, aby došlo k minimálnímu kontaktu.

 

Poznámka redakce:

Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy, aktuálně zpracovává 10 procent obratu v české gastronomii.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Existuje dokonalé jídlo? Anthony Bourdain se to vydal zjistit

Anthony Bourdain byl rokenrolovou hvězdou světa gastronomie. Proslavil se v doběla rozpáleném pekle newyorských kuchyní, svým džentlmenstvím a láskou k francouzské kuchyni. V letech 2013–2018 se vydal na fascinující gastronomickou jízdu kolem světa. A jaký byl jeho cíl? Najít dokonalé jídlo.

číst dále ...

Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu

Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení.

číst dále ...

Kouzlete se saláty a připravte si svěží večeři

Dostaňte se na léto do formy. Vyzkoušejte namísto těžkých a smažených pokrmů lehká jídla, jako jsou čím dál oblíbenější Buddha bowls. Přestože můžete mít pocit, že vás zeleninový salát nezasytí, věřte, že v kombinaci s kvalitním masem nebo sýrem, tomu bude právě naopak. Nejen, že zaženete hlad, ale budete mít také spoustu energie. Salát nemusí být jen kombinace nakrájené zeleniny, ale mísa plná vyvážených a plných chutí.

číst dále ...

Zpestřete si grilování prvním nutričně kompletním rostlinným burgerem od české Many

Česká firma Mana přišla s novinkou, kterou je první nutričně kompletní rostlinný burger na světě. I přes jeho rostlinný původ neztrácí tento burger nic na chuti ani textuře. Díky intenzivnímu vývoji se podařilo vytvořit burger, který chutná stejně dobře jako ty masové, má pevnou strukturu, a přitom je i skvěle šťavnatý. ManaBurger není jen pro vegany, ale i pro ty, kteří mají rádi chuť poctivého burgeru z hovězího masa, ale chtějí si místo něj občas dopřát zdravější a nutričně plnohodnotnou alternativu vyrobenou s výrazně nižším dopadem na planetu. Výroba tohoto burgeru je totiž výrazně šetrnější k životnímu prostředí než produkce hovězího masa. Energetická náročnost je o polovinu nižší a spotřeba vody dokonce o 99 %.

číst dále ...

Dnes poprvé otevírá „Kukang Coffee“ – v Česku unikátní kavárna, která pomáhá chránit outloně na Sumatře!

Právě dnes otevřela své dveře prvním hostům unikátní „ochranářská“ kavárna „Kukang Coffee“! Můžete si v ní vychutnat šálek kávy a podílet se tím na ochraně outloňů a pomoci farmářům z daleké Sumatry. Poznejte s námi příběh kávy, která chrání přírodu!

číst dále ...

4 nejlepší třešňové Cake Pops recepty

Tak dobré a přitom tak rychle pryč. Třešně jsou jedna z těch typicky letních surovin, která je pryč dřív, než se rozkoukáte. Vrhněte se na ně tento rok pořádně a až se vám přejí čerstvé, zakomponujte je do dezertů! Hitem jsou teď dezerty, které si každý jednoduše vezme do ruky bez složitého krájení a oddělování.

číst dále ...

3 okamžiky, kdy se vyhnout cukru a vsadit na svačinku plnou bílkovin

Když nás trápí pocit hladu, zaženeme ho jídlem. Spousta potravin ho dokáže přirozeným způsobem potlačit, obzvlášť potom ty, které jsou bohaté na proteiny a navozují rychlý pocit sytosti. Jiné zase naopak ovlivňují chutě a je lepší se jim vyhnout obloukem. Jsou to ty s vysokým glykemickým indexem, které sice „zaplácnou“, ale zanedlouho se žaludek ozve znovu a o to silněji. Obzvlášť pozor si dejte na potraviny, v kterých byste nenápadně ukrytý cukr nečekali. Ozývá se hlad nevhod? Zažeňte ho unikátní proteinovou tyčinku bez přidaného cukru.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy