REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Snadné a zdravé vaření prověřeno: studenti vydávají svoji první kuchařku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravě, chutně a především snadno a rychle. To je devízou kuchařky, kterou vydávají tři studenti. Jíme zdravě s Fitrecepty vznikl původně jako online projekt, po velikém ohlasu vzniká i první tištěná kuchařka, která nabízí 120 prověřených receptů. Od 10. června je najdete na pultech knihkupectví za 349 korun.


„Každý recept jsme vařili celkem třikrát, přičemž připravit jej lze do třiceti minut. Na naše recepty je potřeba opravdu málo ingrediencí, které se dají sehnat v každém obchodě na rohu,“ pochvaluje si 22letý student z Českých Budějovic Petr Novák, jeden ze spoluautorů kuchařky Jíme zdravě s Fitrecepty. Tu připravili dohromady on a ještě dvě kamarádky Barbora Kravková a Barbora Hlubučková.

 

 

Proč se studenti rozhodli jít cestou zdravého stravování? Jak upozorňuje Petr Novák, jejich projekt vznikl původně na internetu již v roce 2014. „Chtěli jsme rozšířit povědomí o udržitelném zdravém stylu. Ne nutně hubnutí a fitness za každou cenu, především jde o to, že Češi patří mezi nejobéznější národy Evropy a rovněž držíme smutný prim v rakovině tlustého střeva. Ta je zapříčiněna především špatným stravováním,“ upozorňuje Novák, jak se k populárním Fitreceptům, které je možné najít jako stránku s názvem Jíme zdravě na Facebooku, ale i jako aplikaci, dopracovali.

Kniha má celkem 256 stran a obsahuje 120 receptů rozdělených do 7 kategorií – Snídaně a svačiny, Obědy a večeře, Polévky, Pomazánky, Slané mlsání, Sladké mlsání a Osvěžení (Saláty, Nápoje a Zmrzliny). Samozřejmostí jsou stylové fotografie, které vznikly přímo během vaření. I to je důkaz, že jednotlivé recepty zvládne každý. „Nejsem žádný profesionální kuchař, a přesto všechny recepty zvládám i já,“ uzavřel Novák.

Kuchařku Jíme zdravě s Fitrecepty zakoupíte za 349 korun v knihkupectvích po celé ČR.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy