REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Skořicovník čínský, kassia

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kůra stromu rostoucího v indickém Ásámu. Má podobnou chuť jako pravá skořice.


Bylinky, koření a kořenící směsiLatinsky: Cinnamomum cassia

Skořicovník čínský se pěstuje na Cejlonu, v Číně, na Jávě, Sumatře a v dalších tropických oblastech. Skořicovník čínský je statný tropický strom, vysoký i více než 10 metrů. Listy má světle zelené, vonné, užší a delší než má skořicovník cejlonský.

Kůra činského skořicovníku má podobnou chuť jako pravá skořice. Kousky kůry se používají k ochucení masa, kari pokrmů a kávy.

Mletá kůra dodává chuť sladkému pečivu, čokoládě a pokrmům s ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy