Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrazujeme potraviny

Zmrazování je nejrychlejší a nejšetrnější způsob konzervování. Pokud připravujeme např. 3 kg jahod na zmrazení, trvá nám to cca 15 minut, zato příprava kompotu nebo džemu ze stejného množství ovoce nám zabere i několik hodin. Jen si musíme uvědomit jednu základní věc, že ani v mrazáku nám potraviny nevydrží věčně! Pokud zamrazené výrobky včas dále nezpracujeme, skončí nakonec v koši.

Zmrazování bylinek

V dnešní době se mnoho lidí zamýšlí nad zdravým způsobem výživy. Vracíme se k receptům našich babiček, objevujeme znovu zapomenuté léčebné metody a opět ve větší míře začínáme používat přírodní zdroje vitamínů a využívat léčebné účinky bylinek. Právě bylinky mají své nezastupitelné místo v kuchyni, kde kromě léčebných účinků i skvěle poslouží k ochucení námi připravovaných pokrmů …

Zmrazujeme zeleninu, ovoce a houby

Zmrazovat můžeme zeleninu, také houby, některé druhy ovoce a dokonce i bylinky. Samozřejmě i maso, ale o tom v jiné kapitole.

Zmražený kopr – rady a tipy na pěstování a uchování kopru

Mladý kopr můžeme na zimní období například na oblíbenou koprovou omáčku, či kulajdu atd. do zásoby zamrazit. Zamrazujeme mladou aromatickou nať vysokou kolem 20 cm. Nať seřízneme, položíme na potravinářskou folii a zabalíme do ruliček, následně zamrazíme.
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.