REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Základní postupy při sterilování (zavařovní)

Sterilizace potravin není složitá. Pokud dodržíme ta nejnutnější pravidla konzervace, tak nám nic nebrání tomu, aby jsme si doma z plodů naší zahrádky vytvořili ve sklenicích nádherné kompozice chutí a barev jak z ovoce, tak i z hub, zeleniny a případně, masa.

Sterilování (zavařování)

Víte, jak se zavařuje v páře, či v mikrovlnné troubě? To asi ano, ale víte, že potraviny můžeme také sterilovat mimo obal … no, tak to jsem vás asi dostal! Klikněte zde a přečtěte si článek inspirovaný zkušenostmi našich babiček a prababiček, které měly zavařování v malíčku.

Zavařování v myčce

Opravdu si nevymýšlíme, tento způsob zavařování funguje!

Zavařování v troubě

Zavařovat můžeme v elektrické nebo také v plynové troubě, popřípadě v troubě mikrovlnné!

Zavařujeme v tlakovém hrnci

Ano, i v tlakovém hrnci lze úspěšně zavařovat! Jen pozor, při sterilování ovoce musíme přesně dodržet velmi krátkou dobu sterilace, jinak plody rozvaříme.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy