REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Co se nám plete?

Mnoho omylů a mýtů z gastronomického světa.

Co je fermentace, kvašení, pickles či zavařování neboli sterilace?

Umíte rozlišit pojmy jako fermentace či kvašení? A co Pickles, víte co to je? A co zavaření neboli sterilace. Jaký je rozdíl mezi všemi těmito uvedenými pojmy? Více se dozvíte právě v tomto článku!

Čínské zelí a zelí pekingské

Hlavně velké obchodní řetězce rádi matou své zákazníky. A právě u názvosloví čínského a pekingského zelí to dělají od samotného začátku, co se právě pekingské zelí začalo dovážet do Česka, bohužel pod názvam zelí čínské!

Kompot, džem nebo marmeláda?

Kompot snad pozná každý, zavařené kousky ovoce, buď ve vlastní šťávě, nebo například naložené v cukru. Ale jaký je rozdíl mezi džemem a marmeládou?

Latte a Latte Macchiato

Italské kávy, kdo by je neměl rád? Ale co který název znamená, jakou kávu nám vlastně číšník přinese? Pochutnám si nebo budu zklamaný?

Zavářky a vložky do polévek

Co je zavářka a co vložka? No aby to bylo “jednodužší”, některé ingredience, třeba těstoviny, jsou někdy zavářka a někdy polévková vložka.
Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.