REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.


Správné menu začíná předkrmem a v nabídce Pohostince Karlín je z čeho vybírat. Domácí kachní paštika s brusinkovým džemem a praženými lískovými oříšky, doplněná o čerstvý křupavý chléb, je opravdovou lahůdkou. Pro milovníky tataráku je v nabídce jemný telecí tatarák s lanýžovým krémem a marinovanou šalotkou. Pokud máte raději ryby, pak marinovaný losos s tuňákovým krémem a nakládanou bílou ředkví bude ta správná volba. S podzimem je tradičně spojená sezóna honů a tak na stole nesmí chybět zvěřina. Jakub vsadil na jemné srnčí maso doplněné o lokální sezónní suroviny a připravil pro vás srnčí hřbet s dýňovým pyré, pečenými bramborami, restovanými hříbky a omáčkou s rakytníkem. Na jídelním lístku najdeme ovšem i stálice, které se nikdy neomrzí jako je telecí řízek s bramborovým salátem nebo konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými plackami. A na závěr nesmí chybět sladká tečka ať už v podobě cheesecakeku s bílou čokoládou a gelem z žerného rybízu, čokoládového krému s lesním ovocem anebo naší vyhlášené krupicové pěně.

 

 

Jakub Katolický měl při výběru svého budoucího povolání dva favority. Lákalo ho řemeslo, konkrétně chtěl být umělecký truhlář a druhá možnost byl právě kuchař. Můžeme jen konstatovat, že si vybral dobře, vaření ho doslova pohltilo a stala se z něj láska na celý život. Po vystudování střední odborné školy v Prostějově přijel sbírat zkušenosti do Prahy. Během své kuchařské kariéry prošel mnoha vyhlášenými restauracemi a naučil se připravovat rozličnou mezinárodní kuchyni. Ze svých bohatých zkušeností teď čerpá při vymýšlení nových jídel. Rád pracuje se sezónními surovinami, ale také je kreativní a tak se snaží, aby každé jídlo bylo něčím originální. Jakub je jako správný Čech hokejový fanoušek a tak jako perličku můžeme uvést, že na zimních olympijských hrách v roce 2006 vařil pro český hokejový tým. Pravděpodobně i proto, hokejisté přivezli z olympiády krásnou bronzovou medaili. Dobrá kuchyně dělá divy a proto přijďte i vy ochutnat skvělé jídlo pod taktovkou sympatického šéfkuchaře Jakuba Katolického.

Cena hlavních jídel se pohybuje mezi 180,- až 300,- Kč. Doporučujeme si v restauraci před návštěvou zarezervovat stůl na telefoním čísle +420 731 636 318 nebo na e-mailu karlin@pohostinec.cz

Pro více informací můžete navštívit web restaurace: https://karlin.pohostinec.cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Bylinky, nepostradatelná součást kuchyně!

Dokážou proměnit i obyčejný pokrm v gurmánskou specialitu, dochutí a ovoní každý recept a navíc díky nim můžete snížit množství použité soli. Jak můžete bylinky pěstovat, aby byly vždy čerstvé, anebo skladovat, abyste uchovali jejich vůni i chuť? Prozradíme vám spoustu užitečných rad a k tomu ještě přidáme skvělé bylinkové recepty…

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy