REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.


Správné menu začíná předkrmem a v nabídce Pohostince Karlín je z čeho vybírat. Domácí kachní paštika s brusinkovým džemem a praženými lískovými oříšky, doplněná o čerstvý křupavý chléb, je opravdovou lahůdkou. Pro milovníky tataráku je v nabídce jemný telecí tatarák s lanýžovým krémem a marinovanou šalotkou. Pokud máte raději ryby, pak marinovaný losos s tuňákovým krémem a nakládanou bílou ředkví bude ta správná volba. S podzimem je tradičně spojená sezóna honů a tak na stole nesmí chybět zvěřina. Jakub vsadil na jemné srnčí maso doplněné o lokální sezónní suroviny a připravil pro vás srnčí hřbet s dýňovým pyré, pečenými bramborami, restovanými hříbky a omáčkou s rakytníkem. Na jídelním lístku najdeme ovšem i stálice, které se nikdy neomrzí jako je telecí řízek s bramborovým salátem nebo konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými plackami. A na závěr nesmí chybět sladká tečka ať už v podobě cheesecakeku s bílou čokoládou a gelem z žerného rybízu, čokoládového krému s lesním ovocem anebo naší vyhlášené krupicové pěně.

 

 

Jakub Katolický měl při výběru svého budoucího povolání dva favority. Lákalo ho řemeslo, konkrétně chtěl být umělecký truhlář a druhá možnost byl právě kuchař. Můžeme jen konstatovat, že si vybral dobře, vaření ho doslova pohltilo a stala se z něj láska na celý život. Po vystudování střední odborné školy v Prostějově přijel sbírat zkušenosti do Prahy. Během své kuchařské kariéry prošel mnoha vyhlášenými restauracemi a naučil se připravovat rozličnou mezinárodní kuchyni. Ze svých bohatých zkušeností teď čerpá při vymýšlení nových jídel. Rád pracuje se sezónními surovinami, ale také je kreativní a tak se snaží, aby každé jídlo bylo něčím originální. Jakub je jako správný Čech hokejový fanoušek a tak jako perličku můžeme uvést, že na zimních olympijských hrách v roce 2006 vařil pro český hokejový tým. Pravděpodobně i proto, hokejisté přivezli z olympiády krásnou bronzovou medaili. Dobrá kuchyně dělá divy a proto přijďte i vy ochutnat skvělé jídlo pod taktovkou sympatického šéfkuchaře Jakuba Katolického.

Cena hlavních jídel se pohybuje mezi 180,- až 300,- Kč. Doporučujeme si v restauraci před návštěvou zarezervovat stůl na telefoním čísle +420 731 636 318 nebo na e-mailu karlin@pohostinec.cz

Pro více informací můžete navštívit web restaurace: https://karlin.pohostinec.cz/

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy