REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Whisky squirt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z whisky, triple sec nebo Cointreau, cukrového sirupu, sody a rozdrcených broskví.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílywhisky
2 dílysody
1/2 dílucukrového sirupu
1/2 dílurozdrcených broskví (loupaných)
1 lžičkatriple sec nebo Cointreau
ledová tříšť
kostky ledu
šejkr
barové sítko
slámka
vysoká sklenice s větším obsahem 230-280 ml

Postup:

1. Rozdrtíme půlku broskve v míse nebo míchací sklenici
2. Do šejkru nalijeme plnou sklenici ledové tříště
3. Přidáme drcenou broskev, cukrový sirup, triple sec nebo Cointreau a whisky
4. Důkladně protřeseme a přecedíme do vysoké sklenice s 3-4 kostkami ledu
5. Doplníme sodou a podáváme se slámkou.

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy