REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Whisky sour

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z whisky, citrónové šťávy a cukrového sirupu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílywhisky
1 dílcitrónové šťávy
0,5 dílucukrového sirupu
soda (nemusí být)
šejkr
barové sítko
sklenice na nízké stopce nebo na víno

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme citrónovou šťávu, cukrový sirup a whisky
3. Důkladně protřepeme a přecedíme do sklenice (podle chuti můžeme dolít sodou, pak použijeme sklenici old fashioned o obsahu 170-230 g).

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Původně se míchal z brandy, nyní je běžné sour míchat i z kterýmkoliv dalším tvrdým alkoholem. Proto si sour můžete napíchat například s vodkou, rumem, ginem, brandy či taquilou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy