REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční punč – koncentrát k přípravě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svařený, odstátý koncentrát sloužící k rychlé přípravě horkého alkoholického punče. Tato zajímavá varianta přípravy punče je skvělá v tom, že dostanete chuť na punč, dopředu připravený punčový koncentrát přelijete vařící vodou a máte hotovo.


Ingredience:
500 gcukru
0,7 lrumu
3 dclvody
4 kscitróny
2 kshvězičky badyánu
1 ksvanilkového lusku
1 ksskořice

Postup:

1. Šťávu z citronů vymačkáme, přidáme všechno koření, zalijeme vodou a spolu s cukrem vše přivedeme k varu
2. Přilijeme rum, tekutinu ihned odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout
3. Na chladném místě koncentrát luhujeme 7 dní
4. Koncentrát přecedíme a punč připravujeme z 1 dílu výluhu a 2 dílů vařící vody.

Poznámka:

Recept od pana Dalibora Marounka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy