REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srbská káva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Černá káva připravená dle receptu z Balkánu.


Ingredience:
Na 1 šálek:
1,5 šálkuvody
1 lžičkakrupicového cukru
1 lžičkajemně umleté kávy

Postup:

1. Odměřenou dávku vody a cukr vložíme do džezvy a přivedeme do varu
2. Potom odlijeme malé množství vařící vody s cukrem do jiné nádoby
3. Do džezvy nasypeme kávu, necháme ji vzkypět, hned sejmeme z plotýnky a za půl minuty přidáme dříve odlitou vodu s cukrem
4. Džezvu přikryjeme a za půl minuty kávu nalijeme do šálku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy