REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Santiago

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento míchaný nápoj se skládá z bílého rumu, triple sec nebo Cointreau, grenadiny a cukrového sirupu.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1,5 dílubílého rumu
1/2 dílutriple sec nebo Cointreau
1/2 dílucukrového sirupu
1 lžičkagrenadiny
1 ksvišně
drcený led
kostky ledu
sklenice Old fashioned (170-230 ml)
šejkr
barové sítko

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Přidáme rum, triple sec nebo Cointreau, grenadinu a cukrový sirup
3. Důkladně protřeseme a přecedíme do sklenice naplněné drceným ledem
4. Zdobíme napíchnutou višní.

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Grenadina – Červený sirup z granátových jablek.Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy