REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pepper-eater

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tequila s triple sec nebo Cointreau, paprikovou vodkou, pomerančovým džusem, brusinkovou šťávou a červenou feferonkou.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1 dílytequily
1 díltriple sec nebo Cointreau
1 dílpomerančového džusu
1 dílbrusinkové šťávy
1 lžičkapaprikové vodky
červená feferonka
kostky ledu
drcený led
šejkr
barové sítko
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme ledem
2. Nalijeme tequilu, triple sec nebo Cointreau, paprikovou vodku, pomerančový džus a brusinkovou šťávu
3. Důkladně protřepeme a přecedíme do sklenice do tří čtvrtin naplněné drceným ledem
4. Zdobíme červenou feferonkou.

Doporučení:

Papriková vodka: Několik týdnů necháme v klasické vodce luhovat pálivou mexickou nebo italskou papriku.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy