REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampelišková Matcha limonáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když už káva nestačí, vyměňte jí za zdravější variantu, zelený čaj Matcha z Japonska, který stejně tak jako pampeliškový sirup, dodá tělu potřebnou energii a únava je pryč! Například vyzkoušejte recept na limonádu právě z Matcha čaje, pampeliškového sirupu, perlivé vody a dalších surovin.


Ingredience:
2 gMatcha japonský mletý čaj (suchou směs rozmícháme se 3 lžícemi vody)
2 polévkové lžícepampeliškového sirupu
1/2 hrnkuperlivé vody
pár kostek ledu
vhodná sklenice na limonádu
plátek citronu, květ pampelišky a snítky máty na ozdobu

Postup:
  1. Suchou směs Matcha čaje rozmícháme se 3 lžícemi vody.
  2. Do sklenice s ledem nalijeme rozpuštěný Matcha čaj, přidáme 2 polévkové lžíce pampeliškového sirupu, přilijeme perlivou vodu.
  3. Zamícháme lžičkou, sklenici ozdobíme plátkem citronu, pampeliškou a mátou.
Doporučení:

Recept na pampeliškový sirup nejdete zde: Pampeliškový sirup

Autor textu: Tomáš Kubíček, barman, kterého znáte z YouTube z pořadu NA BARU, kde Vás učí namíchat oblíbené drinky a dozvíte se mnoho zajímavostí.

Více zde:

Poznámka:

Tomáš Kubíček – Barmanem celým svým tělem i duší od roku 1998, kdy absolvoval svůj první barmanský kurz Františka Holíka a následně profesionální kurz s barmanem Romanem Uhlířem, pod kterým pak strávil pár let a učil se novým dovednostem. Barmanství se ihned stalo jeho největším koníčkem. Sbíral zkušenosti jako šéfbarman či manager legendárních pražských podniků, jako je například Cocktail Bar Rincón, Mecca či Duplex. Jako jeden z prvních v ČR založil barový catering (www.cocktailcatering.cz). Zvědavost a chuť posouvat se dále ho zavedla i na pozici managera restaurace Restaurant Barock a Pravda v Pařížské ulici, kde nasbíral nové zkušenosti s vedením podniku. Založil produkční a cateringovou agenturu KUBICZECH production s.r.o. a začal se věnovat především svým osobním projektům. Dalším velkým krokem bylo založení firmy Barman s.r.o., se kterou dodnes zajišťuje prodej barmanských potřeb, poskytuje barový catering a realizuje celou řadu různých seminářů. Velké oblibě se těší i turnaje a soutěže pro barmany, jako Barmanská koule, kterou má na svědomí také Tomáš. V současné době pravidelně vydává svůj vlastní pořad NA BARU na YouToube, díky kterému se dozvíte mnoho cenných rad o barmanství a naučíte se připravovat nejrůznější alkoholické i nealkoholické drinky. Velkou spoustu zajímavých informací, které předává svým divákům v pořadu, nasbíral při cestování po světě za svou vášní a navštívil nejednu zemi původu různých destilátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Libujete si v opalování? Pak můžete mít nedostatek vitamínu D i v létě

Také jste se celou zimu těšili na léto, až doplníte vitamín D ze sluníčka? Potom vás možná zklameme. Krásně opálená kůže totiž v přijímání „déčka“ ze slunečních paprsků může být na škodu.

číst dále ...

Léto s dressingy Spak

Doplňte své letní recepty jedinečnou ingrediencí – kvalitními dressingy od Spaku. Nejen, že si usnadníte práci, ale oslníte lahodnou chutí lehkých letních pokrmů. Načerpejte inspiraci na domácí vaření a užijte si gurmánské večery i u vás doma.

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Trend léta 2020 – Nealkoholické víno podporující trávení

Stále více a více se dostává do popředí trend nealkoholických nápojů a poptávka po nich se zvyšuje a nabírá na obrátkách. Pokud i vy milujete chuť vína, ale z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete pít alkohol, určitě vyzkoušejte skvělé nealkoholické víno z oblíbeného vinařství Vinselekt Michlovský. Může vás doprovázet kdykoliv během dne a hodí se na každou příležitost. Sklenka k obědu navíc podpoří i vaše trávení.

číst dále ...

Rychlé, dobré a univerzální: Vyrobte si domácí ochucená másla ve sladké i slané variantě!

Máslo lze nejen namazat na pečivo, ale také použít při vaření a pečení, kde výsledným pokrmům dodává lahodnou chuť. Chcete-li však své chuťové pohárky ještě více rozmazlit, zkuste máslo vylepšit nejrůznějšími ingrediencemi dle své fantazie. Poradíme vám, jak ochucená másla využít a přinášíme také originální recepty na slané i sladké varianty…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy