REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampelišková Matcha limonáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když už káva nestačí, vyměňte jí za zdravější variantu, zelený čaj Matcha z Japonska, který stejně tak jako pampeliškový sirup, dodá tělu potřebnou energii a únava je pryč! Například vyzkoušejte recept na limonádu právě z Matcha čaje, pampeliškového sirupu, perlivé vody a dalších surovin.


Ingredience:
2 gMatcha japonský mletý čaj (suchou směs rozmícháme se 3 lžícemi vody)
2 polévkové lžícepampeliškového sirupu
1/2 hrnkuperlivé vody
pár kostek ledu
vhodná sklenice na limonádu
plátek citronu, květ pampelišky a snítky máty na ozdobu

Postup:
  1. Suchou směs Matcha čaje rozmícháme se 3 lžícemi vody.
  2. Do sklenice s ledem nalijeme rozpuštěný Matcha čaj, přidáme 2 polévkové lžíce pampeliškového sirupu, přilijeme perlivou vodu.
  3. Zamícháme lžičkou, sklenici ozdobíme plátkem citronu, pampeliškou a mátou.
Doporučení:

Recept na pampeliškový sirup nejdete zde: Pampeliškový sirup

Autor textu: Tomáš Kubíček, barman, kterého znáte z YouTube z pořadu NA BARU, kde Vás učí namíchat oblíbené drinky a dozvíte se mnoho zajímavostí.

Více zde:

Poznámka:

Tomáš Kubíček – Barmanem celým svým tělem i duší od roku 1998, kdy absolvoval svůj první barmanský kurz Františka Holíka a následně profesionální kurz s barmanem Romanem Uhlířem, pod kterým pak strávil pár let a učil se novým dovednostem. Barmanství se ihned stalo jeho největším koníčkem. Sbíral zkušenosti jako šéfbarman či manager legendárních pražských podniků, jako je například Cocktail Bar Rincón, Mecca či Duplex. Jako jeden z prvních v ČR založil barový catering (www.cocktailcatering.cz). Zvědavost a chuť posouvat se dále ho zavedla i na pozici managera restaurace Restaurant Barock a Pravda v Pařížské ulici, kde nasbíral nové zkušenosti s vedením podniku. Založil produkční a cateringovou agenturu KUBICZECH production s.r.o. a začal se věnovat především svým osobním projektům. Dalším velkým krokem bylo založení firmy Barman s.r.o., se kterou dodnes zajišťuje prodej barmanských potřeb, poskytuje barový catering a realizuje celou řadu různých seminářů. Velké oblibě se těší i turnaje a soutěže pro barmany, jako Barmanská koule, kterou má na svědomí také Tomáš. V současné době pravidelně vydává svůj vlastní pořad NA BARU na YouToube, díky kterému se dozvíte mnoho cenných rad o barmanství a naučíte se připravovat nejrůznější alkoholické i nealkoholické drinky. Velkou spoustu zajímavých informací, které předává svým divákům v pořadu, nasbíral při cestování po světě za svou vášní a navštívil nejednu zemi původu různých destilátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy