REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampelišková Matcha limonáda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když už káva nestačí, vyměňte jí za zdravější variantu, zelený čaj Matcha z Japonska, který stejně tak jako pampeliškový sirup, dodá tělu potřebnou energii a únava je pryč! Například vyzkoušejte recept na limonádu právě z Matcha čaje, pampeliškového sirupu, perlivé vody a dalších surovin.


Ingredience:
2 gMatcha japonský mletý čaj (suchou směs rozmícháme se 3 lžícemi vody)
2 polévkové lžícepampeliškového sirupu
1/2 hrnkuperlivé vody
pár kostek ledu
vhodná sklenice na limonádu
plátek citronu, květ pampelišky a snítky máty na ozdobu

Postup:
  1. Suchou směs Matcha čaje rozmícháme se 3 lžícemi vody.
  2. Do sklenice s ledem nalijeme rozpuštěný Matcha čaj, přidáme 2 polévkové lžíce pampeliškového sirupu, přilijeme perlivou vodu.
  3. Zamícháme lžičkou, sklenici ozdobíme plátkem citronu, pampeliškou a mátou.
Doporučení:

Recept na pampeliškový sirup nejdete zde: Pampeliškový sirup

Autor textu: Tomáš Kubíček, barman, kterého znáte z YouTube z pořadu NA BARU, kde Vás učí namíchat oblíbené drinky a dozvíte se mnoho zajímavostí.

Více zde:

Poznámka:

Tomáš Kubíček – Barmanem celým svým tělem i duší od roku 1998, kdy absolvoval svůj první barmanský kurz Františka Holíka a následně profesionální kurz s barmanem Romanem Uhlířem, pod kterým pak strávil pár let a učil se novým dovednostem. Barmanství se ihned stalo jeho největším koníčkem. Sbíral zkušenosti jako šéfbarman či manager legendárních pražských podniků, jako je například Cocktail Bar Rincón, Mecca či Duplex. Jako jeden z prvních v ČR založil barový catering (www.cocktailcatering.cz). Zvědavost a chuť posouvat se dále ho zavedla i na pozici managera restaurace Restaurant Barock a Pravda v Pařížské ulici, kde nasbíral nové zkušenosti s vedením podniku. Založil produkční a cateringovou agenturu KUBICZECH production s.r.o. a začal se věnovat především svým osobním projektům. Dalším velkým krokem bylo založení firmy Barman s.r.o., se kterou dodnes zajišťuje prodej barmanských potřeb, poskytuje barový catering a realizuje celou řadu různých seminářů. Velké oblibě se těší i turnaje a soutěže pro barmany, jako Barmanská koule, kterou má na svědomí také Tomáš. V současné době pravidelně vydává svůj vlastní pořad NA BARU na YouToube, díky kterému se dozvíte mnoho cenných rad o barmanství a naučíte se připravovat nejrůznější alkoholické i nealkoholické drinky. Velkou spoustu zajímavých informací, které předává svým divákům v pořadu, nasbíral při cestování po světě za svou vášní a navštívil nejednu zemi původu různých destilátů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Vaříte rádi, ale bojujete s časem? Máme řešení. Božskou kuchařku

Máte občas pocit, že váš den by potřeboval nafouknout, abyste stihli uvařit dobrý oběd, večeři a upéct něco sladkého? V tom případě pro Vás máme řešení! Jedinečnou Božskou kuchařku, první svého druhu, pro zaměstnané rodiče, ale i pro svobodné a bezdětné. Zkrátka pro všechny, kteří marně hledají volné chvíle na vaření anebo jim po pozdním návratu domů už chybí energie.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy