Jak si zpříjemnit obyčejný den, nebo třeba menší rodinnou oslavu? Vyzkoušejte náš nealkoholický punč, na kterém si jistě pochutnají i vaši nejmenší. Jakmile se napijete, pohladí vás dokonale vybalancovaná vůně malin, rakytníku, skořice, hřebíčku, badyánu, zázvoru a máty. Sladkost, svěžest i jemnost v jednom.
Ingredience:
250 g | mražených malin (může být i lesní směs) |
20 g | zázvoru na plátky |
200 ml | sirup Rakytníkový s malinou Od Macháčků s. r. o., Plzeňský kraj |
10 ks | hřebíčku |
5 ks | stonků máty |
3 ks | badyánu |
1 ks | skořice |
1 l | vody |
šťáva z 1 citronu |
Postup:
- Do hrnce dáme zázvor, koření, sirup a litr vody. Vše provaříme alespoň 5 minut, přihodíme mátu a necháme 10 minut odležet.
- Do mísy dáme maliny a šťávu z citronu. Teplou směs scedíme na maliny.
- Servírujeme s lístky máty.
Recept k článku: Recepty s regionální potravinou – Pochutnejte si na lákavých receptech z místních surovin
Poznámka:Zdroj: regionalnipotravina.cz