REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lord Chamberlain

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl namíchaný z brandy, portského vína, dry vermutu a kapky hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílybrandy
1 dílportského vína (tawny)
1 díldry vermutu
3 kapky hořké (bitters)
kostky ledu
spirálka z citrónové kůry
míchací sklenice
barové sítko
koktejlová sklenice

Postup:

1. Do míchací sklenice hodíme několik kostek ledu
2. Nalijeme dry vermut a portské víno, kápneme hořkou a nakonec přilijeme brandy
3. Důkladně promícháme a přecedíme do vychlazené koktejlové sklenice
4. Zdobíme spirálkou z citrónové kůry.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy