REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Leviatan

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S tímto koktejlem slavný český barman Rudolf Slavík, držitel Řádu čestné legie, který byl dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou, vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s Rémy Martin koňakem, která se pořádala na stejnojmenné lodi. Recept k článku: Naučte se míchat drink Leviatan s barmanem Tomášem Kubíčkem.


Ingredience:
Rozpis na 1 koktejl:
3 clCognac
2 clGrand Marnier
2 clCinzano 1757
2 clpomerančového džusu 100 %
pomerančová kůra
led
barové sítko
míchací lžička
míchací sklenice
sklenice na šampaňské

Postup:
  1. Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
  2. Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
  3. Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
  4. Pomocí míchací lžičky 20x otočíme led po směru hodinových ručiček.
  5. Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
  6. Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.
Doporučení:

Podáváme ve sklenici na šampaňské. Náš tip: Spiegelau Serve Collection sklenice na šampaňské 235 ml, 115 Kč, zakoupíte na www.barman.cz.

Podívejte se s Tomášem na přípravu a poslechněte si více zajímavostí v pořadu Na Baru:

Poznámka:

Rudolf Slavík se narodil 18.dubna 1900 v Klášteře u Mnichova Hradiště. V roce 1926 odešel do Francie, kde se nejdříve živil natíráním Eifellovy věže a až poté započal svou profesionální dráhu barmana. V letech 1932-1970 byl šéfbarmanem v jednom z klenotů pařížského hotelnictví, hotelu George V.

Recept k článku: Naučte se míchat drink Leviatan s barmanem Tomášem Kubíčkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

BistRAWveg: Lze vydržet bez jídla a třeba tak nastartovat podnikání? Stanislav Petříček je toho důkazem

Velkou část svého života byl Stanislav Petříček vysoce postaveným manažerem s racionálním uvažováním. Sám o sobě říká, že nebyl zvyklý naslouchat druhým, ale ani sám sobě. S postupem věku si však začal klást otázky, hledal svou cestu a přehodnocoval svůj dosavadní životní styl, až vznikl i český koncept zaměřený na raw stravování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy