S tímto koktejlem slavný český barman Rudolf Slavík, držitel Řádu čestné legie, který byl dlouholetým předsedou Francouzské barmanské asociace a válečným hrdinou, vyhrál soutěž 7. července 1934 v soutěži s Rémy Martin koňakem, která se pořádala na stejnojmenné lodi. Recept k článku: Naučte se míchat drink Leviatan s barmanem Tomášem Kubíčkem.
Ingredience:
Rozpis na 1 koktejl: | |
3 cl | Cognac |
2 cl | Grand Marnier |
2 cl | Cinzano 1757 |
2 cl | pomerančového džusu 100 % |
pomerančová kůra | |
led | |
barové sítko | |
míchací lžička | |
míchací sklenice | |
sklenice na šampaňské |
Postup:
- Nachladíme si skleničku a míchací sklenici pomocí ledu.
- Ingredience si postupně odměříme do míchací sklenice.
- Míchací sklenici naplníme kostkovým ledem.
- Pomocí míchací lžičky 20x otočíme led po směru hodinových ručiček.
- Koktejl scedíme za pomoci barového sítka do vychlazené skleničky bez ledu.
- Nakonec zastříkneme pomerančovou kůrou, kterou následně vložíme do drinku.
Podáváme ve sklenici na šampaňské. Náš tip: Spiegelau Serve Collection sklenice na šampaňské 235 ml, 115 Kč, zakoupíte na www.barman.cz.
Podívejte se s Tomášem na přípravu a poslechněte si více zajímavostí v pořadu Na Baru:
Poznámka:Rudolf Slavík se narodil 18.dubna 1900 v Klášteře u Mnichova Hradiště. V roce 1926 odešel do Francie, kde se nejdříve živil natíráním Eifellovy věže a až poté započal svou profesionální dráhu barmana. V letech 1932-1970 byl šéfbarmanem v jednom z klenotů pařížského hotelnictví, hotelu George V.
Recept k článku: Naučte se míchat drink Leviatan s barmanem Tomášem Kubíčkem