Koncentrát z černého čaje zalitý vodou, ochucený třtinovým cukrem, doplněný o lístky čerstvé máty a kolečka limetek, podávaný dobře vychlazený, nejlépe s několika kostkami ledu.
Ingredience:
Rozpis na 2 l čaje: | |
4-5 ks | sáčků černého čaje |
2 ks | limetky |
2 l | vody (0,5 l vařící + 1,5 l studené vody) |
1 hrst | lístků čerstvé máty |
třtinový cukr dle chuti | |
ledová tříšť | |
džbán |
Postup:
1. Do vhodné nádoby vložíme sáčky čaje, ty zalijme půllitrem vařící vody, necháme cca 15 minut louhovat
2. Sáčky vytáhneme a čajový koncentrát smícháme ve džbánu s 1,5 l studené vody
3. Přidáme na plátky pokrájené, dobře omyté, limetky a lístky máty
4. Dle chuti osladíme a dáme do lednice vychladit
5. Těsně před podáváním do džbánu přidáme ledovou tříšť, jednotlivé sklenice pak zdobíme plátky limetky a snítky máty.