REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Káva moka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podáváme nejlépe v moka konvici s moka šálkem a moka lžičkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
14 gmleté černé kávy
10 gcukru
30 clpitné vody
moka konvička

Postup:

1. Do konvičky nasypeme mletou kávu, zalijeme ji studenou pitnou vodou a uvedeme do varu
2. Necháme dvakrát vzkypět, pak ji odstavíme
3. Po 1 minutě kávu přecedíme do moka šálku a podáváme.

Doporučení:

Vhodným doplňkem moka kávy je smetana nebo šlehačka.

Poznámka:

Moka konvička – Magický zázrak italských inženýrů z lehkého hliníku. V oblasti Středozemí téměř povinné vybavení každé domácnosti, umožňující kdykoliv připravit na domácí poměry velmi dobrou kávu. Konvice se skládá ze dvou nádobek, které jsou spolu sešroubovány. V prostoru mezi nimi je komůrka pro kávu, přes kterou proudí horká pára ze spodní nádobky. Hotová káva se potom pomalu prochrchlává do horní nádobky. Moka konvičky se vyrábí v několika velikostech, podle počtu šálků, které chcete uvařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy