REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné víno II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné ovocné víno, tentokrát připravené z vylisovaného jablečného moštu.


Ingredience:
3,7 lvylisovaného jablečného moštu
1/2 kgkrystalového cukru
1 balíčekvinných kvasinek
1/2 balíčkuživné soli
voda na dolití

Postup:

1. Cukr rozpustíme v moštu v pětilitrové láhvi
2. Přidáme kvasinky a živnou sůl, povážeme a necháme několik dnů projít bouřlivým kvašením
3. Šťávu stočíme do jiné láhve, doplníme vodou až po hrdlo, povážeme, eventuálně doplníme kvasným uzávěrem a necháme kvasit několik týdnů.

Doporučení:

Na místo vody na dolití můžeme použít už částečně prokvašený mošt.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy