REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fancy bourboun

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z bourbonu, triple sec nebo Cointreau, cukru a hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílybourbonu
1/2 lžičkytriple sec nebo Cointreau
1/2 lžičkykrystalového cukru
2 střikyhořké (bitters)
spirálka citrónové kůry
kostky ledu
drcený led
šejkr
barové sítko
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml

Postup:

1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme triple sec nebo Cointreau a bourbon
3. Přidáme cukr a hořkou (bitters) a důkladně protřepeme
4. Přecedíme přes barové sítko do sklenice do tří čtvrtin naplněné drceným ledem
5. Spirálku citrónové kůry vymačkáme do nápoje a vyhodíme.

Doporučení:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy