REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

English bishop

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Portské s medem a kapkou koňaku s pečeným pomerančem.


Ingredience:
Rozpis pro 6 osob:
(1díl – 2cl)
700 mlportského vína
12 kshřebíčků
1 kspomeranče
1 lžícemedu
1 lžičkanového koření
několik kapek koňaku
hrnec
žáruvzdorné hrnky

Postup:

1. Hřebíčky zapícháme do umytého neloupaného pomeranče a pečeme v troubě na nejnižším stupni po dobu 30 minut
2. Upečený pomeranč nakrájíme ostrým nožem na čtvrtky a hodíme je do hrnce
3. Nalijeme portské víno a přidáme nové koření, med a pár kapek koňaku
4. Na mírném ohni 15 minut zvolna ohříváme, směs však nesmí vařit
5. Podáváme nejlépe v předehřátých hrncích.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy