Portské s medem a kapkou koňaku s pečeným pomerančem.
Ingredience:
Rozpis pro 6 osob: | |
(1díl – 2cl) | |
700 ml | portského vína |
12 ks | hřebíčků |
1 ks | pomeranče |
1 lžíce | medu |
1 lžička | nového koření |
několik kapek koňaku | |
hrnec | |
žáruvzdorné hrnky |
Postup:
1. Hřebíčky zapícháme do umytého neloupaného pomeranče a pečeme v troubě na nejnižším stupni po dobu 30 minut
2. Upečený pomeranč nakrájíme ostrým nožem na čtvrtky a hodíme je do hrnce
3. Nalijeme portské víno a přidáme nové koření, med a pár kapek koňaku
4. Na mírném ohni 15 minut zvolna ohříváme, směs však nesmí vařit
5. Podáváme nejlépe v předehřátých hrncích.