REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí bylinkový likér

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na přípravu bylinkového likéru, který si můžeme připravit od jara do podzimu z bylin, co právě rostou a které máme v oblibě. Recept je orientační, jaké byliny použijete, záleží na Vaší fantazii a zkušenostech s bylinkami. Do likéru můžete také přidat květy a plody bezu černého, mladé konce smrku apod.


Ingredience:
Příklad poměru:
0,5 ldestilátu (slivovice, vodka)
200 gkrystalového cukru (lze použít i hnědý cukr)
2-3 hrstipodběl - květ či nať, pampeliška - květ, kopřiva - nať, sedmikráska - květ,
jitrocel - list, květy bezu černého, květ divizny, máta, meduňka, lipový květ ...
láhev (demižon) o objemu 3 l, nádoba na výluh
čistá silonová punčocha
sklenice se zátkou na uchování likéru

Postup:

1. Začínáme bylinkami, které rostou nejdříve, například podbělem, pampeliškou, kopřivou atd.2. Do vymyté 3 l sklenice nasypeme omyté bylinky a zasypeme vrstvou cukru, přidáváme bylinky podle doby růstu a každou vrstvu posypeme cukrem
3. Když je sklenice plná a bylinky si pustily šťávu (klidně necháme přes noc luhovat), nasypeme směs do čisté silonové punčochy a vymačkáme výluh do připravené nádoby
4. Výluh zředíme vodkou nebo slivovicí v poměru jaký nám vyhovuje, nalijeme do lahví a můžeme konzumovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy