REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citrónové víno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbený letní drink ze Skotska z počátku minulého století.


Ingredience:
24 ksvelkých citrónů
1,75 lbrandy
4 lčerstvé vody
1 lbílého vína
cukr na ochucení

Postup:

1. Polovinu citrónů oloupeme, rozkrojíme je na půlky a vymačkáme z nich šťávu
2. Šťávu i oloupanou kůru dáme nejlépe do kameninové nádoby a zalijeme brandy, pevně uzavřeme a necháme stát 3 dny stát
3. Po třech dnech vymačkáme šťávu z druhé poloviny citrónů, přidáme vodu a cukru podle chuti
4. Svaříme, dokud se cukr nerozpustí, pak necháme vychladnout
5. Smícháme víno a připravenou směs s brandy a citrónů, vše přecedíme přes plátno do dobře vyvařeného soudku
6. Necháme odstát 3 měsíce a pak naplníme do lahví
7. Dobře zašpuntované láhve uložíme v chladnu a temnu a necháme nejméně měsíc stát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy