REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Champagne cocktail

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl ze šampaňského, koňaky (brandy) a hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
3 dílyvychlazeného šampaňského
1/3 dílukoňaku (brandy)
1 kskostka cukru
dvě kapky hořké (bitters)
sklenice - flétna na šampaňské
spirálka z citrónové kůry
plátek pomeranče

Postup:

1. Kostku cukru hodíme do flétny na šampaňské
2. Přidáme dvě kapky hořké, které necháme vsáknout do cukru
3. Nalijeme koňak (brandy) a sklenici doplníme šampaňským
4. Vymáčkneme spirálku citrónu, kterou po té vyhodíme
5. Zdobíme půlkou plátku pomeranče.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy