REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerová bowle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová bowle z celeru, bílého vína, cukru a sody.


Ingredience:
Rozpis na 1,5 l nápoje:
2 ksstředně velké kořeny celeru
125 gpískového cukru
1 lbílého přírodního vína
0,5 lsody
šťáva z jednoho cotrónu
cukrový sirup podle chuti

Postup:

1. Jemný, ne dřevnatý celer oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky nebo nakrouháme na plátky, vložíme do větší mísy, posypeme cukrem a polijeme citrónovou šťávou, 1,25 dl vína a necháme odkryté 120 minut v chladu vyluhovat
2. Pak přilijeme 1/2 l vína, znovu postavíme asi na 30 minut do chladu a občas zamícháme
3. Nyní bowlový základ procedíme, nalijeme zpět do mísy, přilijeme dobře vychlazené zbylé víno a sodu
4. Podle chuti osladíme cukrovým sirupem a podáváme.

Poznámka:

Příprava základního cukrového sirupu viz: Cukrový sirup bez příchuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy