REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Betsy Ross

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl namíchaný z brandy, portského vína, triple sec nebo Cointreau a kapky hořké.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
2 dílybrandy
1 dílportského vína (tawny)
0,5 lžičkytriple sec nebo Cointreau
kapka hořké (bitters)
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 g
kostky ledu
barové sítko
míchací sklenice

Postup:

1. Do míchací sklenice dáme několik kostek ledu
2. Zalijeme brandy, triple sec nebo Cointreau a hořkou
3. Důkladně promícháme a přes barové sítko přecedíme do sklenice plné kostek ledu.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších … Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy