REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bernardo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodný nápoj ideální pro relaxaci.


Ingredience:
Recept na 1 porci:
(1díl - 2 cl)
1 kskostka ledu
2 dílyginu
1/2 díluCointreau nebo jiný triple sec
2 lžičkycitrónové šťávy
dvě kapky angostury bitters (hořký likér)
koktejlová sklenice
spirála z citrónové kůry na zdobení
citrónová kůra na zastříknutí
led
šejkr

Postup:

1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, Cointreau (nebo jiný triple sec), citrónovou šťávu a bitters
3. Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do koktejlové sklenice s jednou kostkou ledu
4. Zastříkneme citrónovou kůrou.

Poznámka:

Cointreau – Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem trple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy