REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bennet koktejl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koktejl z citrónovou příchutí.


Ingredience:
Recept na 1 porci:
(1díl - 2 cl)
2 dílyginu
2/3 dílulimetkové šťávy
1/3 dílucukrového sirupu
kapka angostury bitters (hořký likér)
šejkr
barové sítko
koktejlová sklenice
led

Postup:

1. Šejkr z poloviny naplníme ledem
2. Přidáme gin, limetkovou šťávu, cukrový sirup a bitters
3. Důkladně protřeseme v šejkru a nalíváme přes sítko do sklenice.

Doporučení:

Příprava cukrového sirupu viz.: Cukrový sirup bez příchuti.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy