REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Affinity

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický míchaný nápoj z 20 let minulého století.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
(1díl – 2 cl)
1 dílskotské whisky
1 dílrosso vermutu
1 díldry vermutu
kapka hořké (bitters)
spirálka citrónu
kostky ledu
míchací sklenice
barové sítko
koktejlová sklenice

Postup:

1. Míchací sklenici do poloviny naplníme kostkami ledu a nalijeme do ní oba vermuty
2. Přidáme skotskou a kapku hořké (bitters), zamícháme
3. Přecedíme do koktejlové sklenice, vymačkáme spirálku citrónu, kterou poté vyhodíme.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy