REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Absinth sling

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Míchaný nápoj z absinthu, citrónové šťávy, višňového cukrového sirupu, chlazené vody a angostury bittrs.


Ingredience:
Rozpis na 1 nápoj:
5 clabsinthu
2 clcitrónové šťávy
1 clvišňového cukrového sirupu
1 střikangostury bittrs
chlazená voda
míchací sklenice
barmanské sítko
led

Postup:

1. Do míchací sklenice vložíme led 2. Přilijeme absinth, citrónovou šťávu, višňový cukrový sirup a jeden střik angostury bittrs
3. Lehce zamícháme a pak nalijeme přes sítko do sklenice
4. Nakonec sklenici dolijeme studenou vodou a podáváme.

Doporučení:

Příprava višňového cukrového sirupu: Višňový cukrový sirup.

Poznámka:

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy