REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zmrzlina s lesními jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobená chutná zmrzlina s vložkou lesních jahod.


Ingredience:
Na 12 porcí:
460 glesních jahod
280 gkrupicového cukru
1000 mlzakysané smetany
400 mldezertního vína

Postup:

1. Dvě třetiny jahod nasypeme do mělké mísy a posypeme je 50g cukru, zalijeme vínem a necháme macerovat
2. Zbytek cukru a smetanu v míse prošleháme, až nám směs zhoustne
3. Nejlépe pomocí umělohmotné stěrky do smetany vmícháme jahody s cukrem a vínem
4. Směs přendáme do pevné nádoby (kovové, plastové) a v mrazáku mrazíme nejméně 4 hodiny
5. Jednotlivé porce zmrzliny podáváme ozdobené zbylými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy