REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zlatnické brambory se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené brambory a další zelenina, vše opečené na oleji, servírované posypané nastrouhaným sýrem.


Ingredience:
300 gbrambor
50 gbaby karotky
50 gfazolek
50 grůžičkové kapusty
50 gstrouhaného parmazánu
1 lžíceoleje
voda
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, vykrájíme z nich tvořítkem malé kuličky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat
2. Z fazolek odstraníme stopky, krátce povaříme v osolené vodě, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na čtvrtky nakrájené růžičky kapusty a dovaříme doměkka
3. Uvařené brambory opečeme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme zeleninu a ještě chvilku restujeme
4. Vše rozdělíme na talíře a posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy