Zavařte svým chlupatým mazlíčkům oběd do zásoby. Lze použít nejen doma, ale také na cestách, na dovolené, či na chatě. Jde o zdravou variantu zavařeného kuřecího masa a zeleniny, pokrm dochucený majoránkou.
Ingredience:
4 ks | kuřecí stehna bez kosti a kůže |
4 ks | středně velké mrkve |
1 sklenice | mraženého hrášku |
1/2 lžičky | majoránky |
menší zavařovací skleničky s víčky |
Postup:
- Mrkve očistíme, nakrájíme na drobné kostičky.
- Kuřecí stehna dáme vařit do neosolené vody, po 10 minutách k masu přidáme hrášek, mrkev a majoránku, vaříme dalších 10-15 minut.
- Vývar slijeme, maso se zeleninou necháme prochladnout, stehna pak natrháme na kousky.
- Vše promícháme, rozdělíme do skleniček, ty zalijeme vývarem tak, aby zbylo kousek vzduchu pod víčkem, ale suroviny byly úplně potopené, sklenice důkladně uzavřeme víčky.
- Na dno zavařovacího hrnce rozložíme utěrku, nalijeme vodu, aby sahala tak 5 cm do výše skleniček, zavařujeme při mírném probublávání vody v hrnci 20 minut.
- Sklenice necháme vychladnout položené dnem vzhůru.