REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená vejce ve skle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vejce vařená ve varné misce v páře nebo v troubě v pekáči s vodou.


Ingredience:
1 porce:
1-2 ksvajec
1 lžícemléka
1/2 lžícemásla
špetka soli

Postup:

1. Vejce rozbijeme do skleněné varné misky
2. Navrch dáme lžíci mléka, máslo a špetku soli
3. Vaříme v páře na plotně nebo v troubě v pekáči s vodou asi 20 minut (voda se nemá vařit prudce!).

Doporučení:

Do skleničky pod vejce můžeme přidat lžíci: – smetanové omáčky (koprové)- připraveného špenátu- uvařené rýže- rajčatové omáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy