REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečená kolínka s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny zapečené s tuňákem, rajčaty, paprikami, olivami, bazalkou, kořením a strouhaným sýrem.


Ingredience:
800 gsekaných rajčat z konzervy
300 gkrátkých těstovin + voda
100 gčerných oliv
50 gstrouhaného parmazánu
30 gstrouhanky
3 ksstroužků česneku
2 ksplechovek tuňáka v oleji
2 kspaprik (červená a žlutá)
hrst lístečků bazalky
olej na formu
chilli koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, scedíme je a necháme okapat
2. Oloupané stroužky česneku nasekáme na drobno a očištěné papriky nakrájíme na tenké nudličky
3. V pánvi na rozehřátém oleji z plechovky tuňáka osmahneme nakrájené stroužky česneku, přidáme papriky, orestujeme je, vše zalijeme rajčaty, přidáme černé olivy, tuňáka, uvařené těstoviny, na jemno nasekanou bazalku, promícháme, dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a prohřejeme
4. Připravenou směs rozložíme do zapékací mísy vymazané tukem, posypeme směsí strouhanky smíchané s na jemno nastrouhaným parmazánem a zapečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy