REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žampionový salát s ředkvičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salát se hodí jako příloha k různým pokrmům, ovšem lze ho také servírovat jako samostatný chod, například s opečenými tousty.


Ingredience:
500 gmalých žampionů
1 svazekředkviček
1 lžícenasekaného kopru
1 lžícenasekané petrželky
1 ksčervená cibule
citronová šťáva
olivový olej
vinný ocet
pepř
sůl

Postup:
  1. Žampiony uvaříme v mírně osolené vodě, přidáme citronovou šťávu, vaříme 5 minut, scedíme, žampiony necháme okapat
  2. Ředkvičky překrojíme na čtvrtiny, čtvrtky nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kostičky
  3. K žampionům přidáme nakrájené ředkvičky, cibuli, nasekaný kopr, petrželku, ochutíme podle chuti, vinným octem, olivovým olejem, solí, pepřem a necháme vychladit
  4. Salát podáváme jako přílohu k pokrmům, nebo jako samostatný pokrm s pečivem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy