Těsto vhodné na pokrmy pro alergiky trpící alergií na ořechy a také vejce.
Ingredience:
250 g | mouky + trochu mouky na poprášení |
140 g | chlazeného másla |
3 lžíce | ledové vody |
špetka soli |
Postup:
1. Mouku smícháme se solí, nejlépe prsty vmícháme na kostičky nakrájené vychlazené máslo
2. Vidličkou směs promícháme s vodou, až vznikne jemné nelepivé těstíčko, rukama hmotu dohněteme
3. Přendáme na pomoučený vál, jemně ho hněteme, až těsto bude bez bublinek, prasklinek a pěkně hladké
4. Těsto pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice na 30 minut, nebo dokud nebude dokonale pevné
5. Hotové těsto dále použijeme dle příslušných receptur.
Na sladké těsto přidáme v bodu 1 tohoto receptu ještě 2 lžíce moučkového cukru. Takto připravené těsto můžeme i zamrazit.
Poznámka:Příklad receptu s použitím tohoto těstíčka: Kuřecí koláč (bez ořechů).