Ze šlehačky, másla a rokfóru připravená chutná pěna naplněná v malých větrníčcích.
Ingredience:
150 g | polohrubé mouky |
100 g | másla (tuku) |
250 ml | vody |
4 ks | vajec |
špetka soli | |
Náplň: | |
100 g | rokfóru |
100 g | másla |
125 ml | smetany ke šlehání |
Postup:
1. Vodu uvedeme do varu se špetkou soli a máslem
2. Vsypeme najednou všechnu polohrubou mouku a vaříme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane chytat na stěny nádoby
3. Necháme zchladnout
4. Vmícháme postupně vejce
5. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech nastříkáme malé větrníčky
6. Vložíme do předem předehřáté trouby na 210 °C a pečeme cca 5 minut, pak teplotu snížíme (170 °C) a dopečeme větrníky dozlatova, necháme je vychladnout
7. Náplň připravíme tak, že v misce utřeme máslo s rokfórem
8. Ušleháme ze smetany šlehačku a lehce ji vetřeme do másla s rokfórem
9. Krémem naplníme věnečky (překrojené na půl).