REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vegetariánský špíz se sýrem feta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špízy připravené z marinovaných cherry rajčátek, sušených rajčat, italského chleba a černých oliv, grilované na roštu. Tento recept je tak na 2 porce, je převzatý z pořadu pana Pohlreicha “Šéf na grilu”.


Ingredience:
200 gsýra feta
100 gsušených rajčat naložených v oleji
100 gčerných oliv
8 ksvětších cherry rajčátek
2 ksplátky italského chleba
Na marinádu:
80 mlextra panenského olivového oleje
10 mlzeleného pesta
pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy
sůl
1 ksvětší stroužek česneku

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; v misce smícháme olivový olej spolu s prolisovaným česnekem, špetkou soli, několika kapkami citronové šťávy a zeleným pestem, vše dobře promícháme
2. Plátky italského chleba silné asi 2 cm nakrájíme na kostičky, ty ponoříme na pár sekund do marinády a rychle vytáhneme, aby se nerozmáčel, odložíme stranou
3. Do marinády ponoříme na kostičky nakrájený sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata, nechte 30 minut marinovat
4. Oba druhy rajčátek, sýr, chléb a černé olivy postupně napícháme na špejle předem namočené ve vodě
5. Připravené špízy grilujeme 3-4 minuty z každé strany, během grilování je nejméně jednou potřeme marinádou
6. Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený do křupava, sundáme špízy z grilu 
a ihned podáme.

Doporučení:

Místo sýra feta můžeme použít i sýr mozzarella, vypadá na jehle skvěle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy