REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční páj slaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční americký vánoční páj připravený na slano.


Ingredience:
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 gmásla nebo hery
6 lžicstudené vody
1 ksžloutku
na špičku nože kypřícího prášku do pečiva
mouka na vál
špetka soli
Na náplň:
500 gjablek
50 gslaniny
2 lžícečerstvé strouhanky
1 lžičkaškrobové moučky
špetka soli

Postup:

1. Do mouky s práškem do pečiva nalijeme na vále rozehřáté máslo, přidáme sůl, vodu a vypracujeme hladké těsto
2. Hotové těsto rozdělíme na dva díly
3. Větší díl vyválíme na plát a vytvarujeme na dno formy nebo plechu tak, abychom měli pokryté i stěny, dno těsta propícháme vidličkou
4. Potom naplníme náplní z jablek
5. Ze zbylého menšího dílu těsta vytvarujeme ozdobnou mřížku
6. Povrch koláče potřeme žloutkem a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 20-30 minut dozlatova.

Příprava náplně:
1. Jablka na náplň oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na silnější plátky
2. Potom je promícháme se solí, škrobovou moučkou a strouhankou
3. Nakonec do jablečné směsi vmícháme rozškvařenou slaninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy