REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vanilkový pohár s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vanilková zmrzlina servírovaná s čokoládovou polevou a jahodami.


Ingredience:
500 mlvanilkové zmrzliny
180 mlsmetany ke šlehání
125 mlwisky nebo bourbonu
1 lžičkavanilkového extraktu
500 gjahod
400 gtmavé čokolády 60 %
45 gtmavého třtinového cukru

Postup:

1. Do rendlíku dáme třtinový cukr, přidáme vanilkový extrakt, smetanu, nalámanou tmavou čokoládu, whisky nebo bourbon
2. Na mírném plameni za stálého míchání vše zahříváme, aby se čokoláda rozpustila a vznikla hladká poleva
3. Zmrzlinu rozdělíme do misek nebo pohárků, přelijeme připravenou polevou a podáváme s očištěnými, odstopkovanými, pokrájenými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy